23948sdkhjf

Asetek vil erobre vækstmarked: Vi bygger verdens bedste racing-simulator

Asetek, der er kendt for at udvikle og levere vandkøling til gamer-computere og servere, har i dag offentliggjort planerne om at gå ind på det voksende marked for racing-simulatorer.

- Det er første gang i virksomhedens 20-årige historie, at vi kaster os over et nyt marked. Det vi ved er, at vi har en konkurrent, der på nuværende tidspunkt omsætter for 750 millioner kroner. Og vi kan se, at racing-markedet og simulatormarkedet vokser mere og mere sammen. Se bare Formel 1, hvor kørerne også dyster på simulatorer, forklarer André S. Eriksen, der er CEO for Asetek.

Han anslår, at Asetek inden for en årrække vil kunne opbygge et nyt forretningsben, der kan matche det eksisterende ben med vandkøling. Den del omsatte rundt regnet for en halv milliard kroner sidste år.

Udsigt til vækst

Aalborgensiske Asetek har i løbet af de sidste 20 år vokset sig stor og stærk, navnligt fordi man er skarpe på at kombinere mekanik, software og hardware. Det går også under navnet mechatronics.

Og med bund i både CEO'ens personlige interesse for racing og udsigten til et vækstmarked, så har Asetek nu besluttet at går ind på markedet for racing-simulatorer. 

- En racing-simulator består netop af kombinationen af mekanik, software og hardware. Jeg ved, at med det team vi har, så bliver det nogle mega fede produkter, vi kommer til at sende på markedet, siger André S. Eriksen.

Asetek har ambitioner om at udvikle det ypperste udstyr til den bedste racing-simulator i verden. Inden årets udgang vil man sende første del på markedet. Det bliver pedaler, der føles og reagerer fuldstændigt som i en rigtig racerbil. Eksempelvis er bremsen hård som sten. 

Således vil hele setuppet komme til at adskille sig markant fra de mere forbruger-rettede simulatorer man kan købe og sætte til sin Playstation.

- Vi starter fuldstændigt forfra med at udvikle nogle super stærke produkter og vil løbende bygge på med rat, sæder, cockpit og hele vejen rundt, så man kan opbygge en hel simulator, siger André S. Eriksen.

- Det er klart, at de her produkter ikke er tiltænkt at stå på alverdens teenagedrengeværelser. Det bliver professionelt udstyr, som også kommer til at koste derefter, siger topchefen.

Det er blot otte måneder siden ideen om racing-simulatoren blev født og på nuværende tidspunkt er knap 20 medarbejdere fuldt beskæftigerede i udviklingen af det nye forretningsben.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125