23948sdkhjf

Sonion muliggør ny kræftbehandling

Medicovirksomhedens udvikling af elektroder åbner op for en ny kemoterapeutisk behandling af kræft i indre organer.
Danske Sonion Medical har udviklet elektroderne til det, der kan udvikle sig til en banebrydende ny form for behandling af kræft i de indre organer.

Det skriver nyhedsmediet MedWatch.

Ifølge overlæge Julie Gehl fra Herlev Hospital, som forestår forsøgene, er det ved dyreforsøg lykkes at fjerne tumorerne helt i 69 procent af tilfældene efter bare en enkelt behandling med de specielle elektroder fra Sonion Medical.

- Og nu har vi åbnet vores forsøgsprotokol og har netop behandlet den første patient. Vedkommende havde hjernemetastaser, hvor anden behandling ikke var mulig, siger Julie Gehl til MedWatch og uddyber:

- Det er for tidligt at kunne sige noget konkret om resultaterne, andet end at behandlingen ud fra et teknisk synspunkt gik fuldstændig, som den skulle. Sikkerhedsstudiet viste, at der ikke var nogen uhensigtsmæssige hændelser under forløbet.

Læs også: Sonion får millioner til forskning

Ifølge Julie Gehl vil elektroderne endvidere kunne anvendes til andre former for kræft i de indre organer, ligesom tidligere versioner allerede nu anvendes til behandling af hudkræft.

Overlægen forventer, at behandlingsmetoden hurtigt kan sprede sig til de næsten 100 centre i Europa, der behandler hudmetastaser med den gamle version af elektroderne.

Sonion Medical ønsker dog, ifølge MedWatch, ikke at kommentere på det kommercielle aspekt i elektroderne på nuværende tidspunkt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078