23948sdkhjf

Nystartede Skycore Semiconductors vil være markedsledere om fem år

Den spritnye virksomhed Skycore Semiconductors vil med en bund i grundig forskning og en række patenter kommercialisere den switched-capacitor-teknologi, som kendes fra lavspændingsområdet, i en ny kontekst på højspændingsområdet.

Det vil potentielt spare både penge og energi på en lang række elektriske produkter. Sigtekornet er rettet mod segmenterne consumer, computer, telecom, automotive og industrial.

Virksomheden så dagens lys i starten af februar og er en spin-out fra DTU Elektro.

De fire grundlæggere har modtaget to innofounders fra Innovationsfonden og er netop nu på jagt efter lokaler i København, hvor de kan indrette kontor og laboratorium til forretningseventyret.

- Hvor vi er om fem år? Om fem år er ambitionen, at Skycore Semiconductors er markedsleder på switch-cap til højspændingsområdet, siger Dennis Øland Larsen, der står bag virksomheden sammen med Pere Llimós Muntal, Thomas Souvignet og Guifré Vendrell Pausas.

Skycore Semiconductors har modtaget to ”Innofounder”-forløb fra Innovationsfonden.

Forløbet dækker et års løn til at udvikle en forretningsidé til en økonomisk bæredygtig forretning.

Det kommende år skal bruges på at kommercialisere den forskning, som har
optaget de fire forskere i de sidste syv år.

Fra forskning til forretning

Det handler nu om at få eksekvereret på go-to-
market-strategien, men også om at få udviklet de sidste elementer til de nye komponenter.

- Som forsker fokuserer man på at udvikle mikrochips, der afprøver nye koncepter.
Som virksomhed er man også optaget af kvalitetskontrol og det hav af sikkerhedsfunktioner, der kræves i kommercielle produkter. Den udfordring tackler vi nu, med vores team, som også inkluderer folk med industriel erfaring, siger Dennis Øland Larsen.

Han har selv både erfaring som forsker på DTU og fra industrien hos GN Hearing, hvor han forskede i switched-capacitor-teknologi på lavspændingsområdet.

Hos Skycore Semiconductors har man allerede oplevet markant interesse fra flere etablerede virksomheder. Så man er ikke i tvivl om, at man fremover kommer til at dække
et behov i markedet.

En række af elementerne i kvartetens forskningsresultater er allerede beskyttet af patenter. 

En af visionerne er, at Skycore Semiconductors mikrochip kan indgå i de effektomformere, der anvendes, når solenergi skal omsættes til brug i elnettet. Dermed kan man være med til at gøre den grønne omstilling endnu mere effektiv.

Derudover kan teknologien tænkes ind i alle mulige forbindelser til alt lige fra elbiler til gadelamper eller opladeren til en bærbar computer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125