23948sdkhjf

Topsils siliciumfabrik nærmere åbning

Topsils opførelse af en topmoderne siliciumfabrik i Copenhagen Cleantech Park når disse dage endnu en milepæl, når de første nye produktionsmaskiner hejses ind gennem taget.
Indhejsningen markerer, at Topsil er kommet et skridt nærmere færdiggørelsen af ny fabrik, som er en forudsætning for at styrke og udbygge virksomhedens position som en af verdens førende producenter af ultrarent silicium.

Maskinen, som skal hejses ind, er en specialfremstillet siliciummaskine. Den skal anvendes til at smelte råsilicium om til ultrarent silicium sammen med flere andre nye maskiner og maskiner fra den eksisterende maskinpark. Den tilhører en ny generation, hvoraf de første maskiner blev taget i brug i den nuværende fabrikshal på Linderupvej i 2010.

Øget produktionskapacitet
For Topsil markerer indhejsningen endnu en milepæl i fabriksprojektet. Opførelsen af bygningen til det, der inden for overskuelig fremtid skal blive Topsils nye siliciumfabrik, nærmer sig sin afslutning. Det betyder blandt andet væsentligt forbedrede rammer for produktionen, effektiviseret flow og en række miljøforbedringer, som Topsil har kunnet tænke ind i designet fra start, for eksempel genanvendelse af overskudsvarme. Samtidig giver fabrikken mulighed for at kunne producere væsentligt mere, end de nuværende produktionsrammer kan bære.

Indenfor foregår arbejdet med at installere ventilationsrør, varmesystemer og sanitet på højtryk. Udenfor er det meste ved at være på plads nu, bortset fra skiltning og anlæg af udendørsarealer. Og så i disse dage en helt særlig aktivitet: Indhejsning af maskiner.

Store opgaver venter
- Det er ikke nogen lille opgave, vi har givet os i kast med. Det, man forholder sig til, når man kører forbi fabrikken, er reelt betonelementerne, altså rammerne for byggeriet. De ser jo synligt færdige ud efterhånden, fortæller Chef for Teknik og Projekter i Topsil, Per Kringhøj, og fortsætter:

- Men for os på Topsil følger nu den næste, nok så omfattende opgave. Vi skal have installeret og monteret flere nye maskiner de kommende måneder, som kan mere og har større kapacitet end dem, vi har i dag. Vi skal sikre, at vi får en ny højeffektiv produktion bygget op, samtidig med at vi fortsætter på Linderupvej en rum tid. Når produktionsapparatet er oppe at køre, starter en trinvis overflytning af andre maskiner, udstyr og personale fra den nuværende fabrik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078