23948sdkhjf

Kamstrup forpligter sig med klimaaftale

Teknologivirksomheden Kamstrup A/S har netop underskrevet en klimapartnerskabsaftale med Aarhus Kommune. Aftalen gælder frem til 2015 og forpligter Kamstrup til at bidrage til vækst inden for cleantech.
- Aarhus skal være CO2-neutral i 2030 og fri for fossile brændsler.

Det er målet for Danmarks anden største by og kommune, og realiseringen skal ske i samarbejde med lokale virksomheder, vidensinstitutioner og rådgivere.

Kamstrup i kommunal aftale
Blandt flere andre har også virksomheden Kamstrup valgt at indgå en klimaaftale.

- Klimaaftalen er en naturlig forlængelse af virksomhedens mission om at udvikle produkter og løsninger til måling af energi- og vandforbrug, siger adm. direktør Per Asmussen.

- Vi ser frem til at være med til at udvikle de intelligente energisystemer, som er nødvendige for, at energiforsyningen kan omstilles til mere vedvarende energi både i Aarhus, Danmark, Europa og resten af verden. Vi håber at kunne etablere demonstrationsprojekter, der kan virke som inspiration for andre og danne baggrund for øget eksport af avanceret greentech.

Med klimaaftalen forpligter Kamstrup sig til at deltage i udviklingsorienterede projekter, der sætter fokus på at reducere energiforbruget til gavn for både virksomheder og borgere. Kamstrup skal blandt andet fokusere på intelligente netværk til måling af vand og varme.

Intelligent måling i Aarhus
Og netop intelligent måling af varme er højaktuelt, da Aarhus Kommune har besluttet at udskifte alle varmemålere i aarhusianske husstande med varmebesparende og fjernaflæste målere. Første leverance foretages af Kamstrup, og udskiftningen påbegyndes allerede i foråret og løber over de næste fem år.

I første runde udskiftes 10.000 målere med fjernaflæste målere.

I leverancen fra Kamstrup er også lækagekontrol, som indikerer utætheder og lækager. Ved lækagekontrol kan rørskader opdages tidligt og vandspildet minimeres.

- Det nye system giver ikke blot bedre kundeservice og forbedringer for miljøet, det vil også over en årrække give en bedre varmeøkonomi for den enkelte borger. Med fjernaflæsning og lækagekontrol hos samtlige kunder, forventes det, at vandtabet i ledningsnettet kan reduceres med 50 procent, hvilket svarer til 360 husstandes årlige vandforbrug, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093