23948sdkhjf

Weibel Scientific viser landvinding frem for Forsvarsministeren

Danmarks forsvarsminister, Trine Bramsen, var i dag inviteret til at overvære en demonstration af radarsystemet XENTA, der kan vise sig at blive en ny stor eksportsucces.

Weibel Scientifics nye radar, der kombinerer deres doppler-radar-teknologi med pulsradaren, og sammen med ny software kan detektere alt lige fra de største flyvere til selv de mindste droner. Og vigtigst af alt, adskille fugle fra droner på radarbilledet.

Den nyudviklede radar testes og demontreres i øjeblikket i HCA Airport ved Odense. Den kan detektere og identificere selv helt små hobbydroner på størrelse med en bilnøgle på flere kilometers afstand.

Dermed kan radarens unikke teknologi være med til at styrke sikkerheden for borgere, kritisk infrastruktur og forsvarsstyrker i ind- og udland både mod droner og mere konventionelle trusler.

- Trusselsbilledet i verden udvikler sig hurtigt, og det stiller ikke bare store krav til Forsvaret, men også til forsvarsindustrien. Weibel er et stærkt eksempel på en innovativ dansk virksomhed, der er internationalt orienteret og anerkendt, siger Trine Bramsen i en pressemeddelelse.

- Lufthavnen her i Beldringe er blevet et vigtigt mødested mellem Forsvaret og forsvarsindustrien. Det var præcis det, der var ønsket, da jeg sammen med borgmestrene igangsatte samarbejdet tilbage i 2012. I lufthavnen skabes nye løsninger til gavn for vores sikkerhed, og det kan give flere fynske arbejdspladser, siger Forsvarsministeren.

Unikke testfacicliteter i HCA Airport

Der er på nuværende tidspunkt blevet gennemført mere end 30 demonstrationer af XENTA-radaren for potentielle kunder og partnere fra hele verden, og det norske forsvar har allerede underskrevet en kontrakt med Weibel på radarer til det norske luftværn.

-Udviklingen af den nye radar er gået stærkt, godt hjulpet på vej af de unikke testfaciliteter, som HCA Airport tilbyder. Dronetestcentret er et af kun ganske få i Europa, som kombinerer en hurtig godkendelsesproces af tests med nem adgang til 867 kvadratkilometer luftrum, der strækker sig over både land, by og hav, siger Peder R. Pedersen, CEO i Weibel Scientific.

Hos Naviair, der står for flyveledelse og trafikstyring i det danske luftrum, hilser Steen Myhre Taschner Erichsen, der er chef for Naviairs droneudviklingsafdeling også den nye radarteknologi fra Weibel velkommen.

- Efter transportminister Benny Engelbrechts indvielse af Naviairs første drone-platform til tests i HCA Airport den 23. oktober 2020, er udviklingen af teknik, procedurer og koncepter for håndtering af droner i luftrummet kommet op i et endnu højere gear, siger Steen Myhre Taschner Erichsen.

- Introduktionen af droneradarer er afgørende for at kunne håndtere faresituationer i luftrummet over Danmark. Dels i forhold til potentielle konflikter med andre droner eller anden lufttrafik, men også for at sikre, at droner ikke bevæger sig ind over områder på landjorden, hvor droner ikke har tilladelse til at være. Droneradarer vil i fremtiden løbende blive integreret i den centrale droneplatform, således at en sikker infrastruktur for droner kan opbygges hurtigt og effektivt i Danmark, lyder det fra Steen Myhre Taschner Erichsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095