23948sdkhjf

Nordjysk højttalerproducent: Fremgang i et meget mærkeligt år

Hos Dantax Radio A/S i Pandrup har det seneste år budt på uventet fremgang trods benspænd fra coronapandemien. Virksomheden har via teams og telefon udvidet antallet af lande med salgsaktiviteter.

Dantax Radio har lavet aftaler med nye forhandlere i Australien, Kina og Italien og sælger nu sine high end højttalerbrands Raidho og Scansonic i 40 lande.

- Vi har i en meget underlig coronatid fået hul igennem til flere markeder og står nu markant stærkere end før, fortæller Lars Venning, der administrerende direktør i Dantax Radio A/S.

- Det er forhandlere, som vi forventer os meget af, siger Lars Venning.

Under normale omstændigheder ville direktøren have tilbragt store dele af sin tid på farten. Ude og tale med både nuværende og kommende forhandlere. I den relativt lille virksomhed med det store navn er der flere kasketter, end der er medarbejdere, så direktøren går forrest især med salgsindsatsen.

Handcrafted in Denmark sælger godt

Salget i Dantax Radio A/S går primært til udlandet. 95 procent af højttalerne sendes udenlands, men de resterende fem procent sælges i Danmark. De eksklusive højttalere er da heller ikke tiltænkt det brede publikum, da priserne spænder mellem 100.000 kroner og 1,5 millioner kroner for de ypperste sæt.

Det største marked for de danske håndlavede højttalere er i Asien

- Handcrafted in Denmark er især asiaterne simpelthen bare vilde med. Det sælger godt, siger Lars Venning, der efterhånden glæder sig til at kunne komme ud i verden og tale med sine forhandlere, potentielle kunder og konkurrenter. Ud og få fingeren på pulsen igen.

- Det, vi har manglet mest er jo messerne rundt om i verden. Det er jo derude, vi har muligheden for at vise, hvad vi kan, siger Lars Venning.

En spændende tid

Hos Dantax Radio ser man overordentligt lyst på fremtiden. Med en fortsat stærk produktudvikling, en rutineret og dedikeret produktion og adgang til nye markeder, så ser det ud til at virksomheden er klar til at tage nye positioner.

- Man kan jo sige, at nu har vi lagt fundamentet og betalt lærepengene. Nu skal vi til at høste, og det bliver en helt utroligt spændende tid, siger Lars Venning. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095