23948sdkhjf

Byggerobotter scorer jackpot på børsen

Odense-virksomheden Odico, der udvikler robotter til byggeindustrien, offentliggjorde tidligere på måneden en aktieemission, der potentielt kunne sikre virksomheden 45 millioner kroner i bruttoprovenu, hvis den blev fuldtegnet.

Aktierne har dog vist sig så populære, at emissionen blev overtegnet med 192 procent, og Odico dermed potentielt kunne have hentet 80 millioner kroner. Det betyder, at Odico bliver tilført de 45 millioner kroner og mindst 1.600 nye aktionærer. Efter afholdelse af omkostninger i forbindelse med udbuddet forventes Odico at få 39 millioner kroner i frisk kapital.

- I dag er en stor dag for Odico, og her næsten ni år efter vores start står vi stærkere end nogensinde. Takket være en engageret og dygtig medarbejderstab, har vi skabt et solidt fundament at bygge videre på. Vores teknologiplatform er på plads, vi har lanceret de første skalerbare robotløsninger til byggebranchen, og vi har opnået et godt momentum i vores digitale fabrikationsforretning, siger CEO Anders Bundsgaard i en børsmeddelelse.

- Med den fuldtegnede emission og ny kapital på plads har vi nu også den økonomiske styrke til at skrue op for eksekveringen, blandt andet gennem en kraftig udvidelse af vores salg- og markedsføringsindsats. Der er mig derfor en sand fornøjelse af kunne byde mere end 1.600 nye aktionærer velkommen, og takke dem, såvel som eksisterende aktionærer, for den tillid, som er blevet os givet, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.047