23948sdkhjf

Nordjysk producent opjusterer til 20-30% vækst efter rekordår

Aalborgvirksomheden Asetek har vind i sejlene og offentliggør i dag en opjustering af forventningerne til årets resultat.

Mod det tidligere udmeldte forventede driftsresultat i spændet 9-15 millioner dollars ser man nu ind i et resultat på mellem 11-16 millioner dollars.

Det er en stærk stigende efterspørgsel på vandkøling til gamer-segmentet, der trækker omsætningen fremad, lyder det fra Asetek. 

Den 24. februar meldte Asetek ud, at man forventede mellem 10-20 procent vækst på omsætningen. Den forventning er nu opjusteret til 20-30 procent vækst set i forhold til 2020.

Asetek er noteret på børsen i Oslo og offentliggør kvartalsregnskab 22.april.

2020 var det bedste år nogensinde

Asetek har efterhånden 20 år på bagen. Og holder forventningerne til 2021 stik, så vil det være en rekord oven på en rekord.

Resultatet for 2020 blev, ifølge CEO André S. Eriksen, overraskende godt. Og det bedste år i virksomhedens historie.

Omsætningen voksede med 34 procent til 72,8 millioner dollars, og driftsresultatet voksede fra 6,2 millioner dollars til 15,6 millioner dollars. 

- Selv om Corona selvfølgelig logistisk set har været og stadig udgør en ekstra udfordring for Asetek, som for så mange andre, så vedgår vi også, at pandemien samtidig accelererer interessen for brug af internettet, f.eks. ehandel, og dermed også behovet for vores produkter. I et andet spor er verdens forøgede klimafokus af samme gavn for vores forretning, sagde André S. Eriksen ved den lejlighed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11