23948sdkhjf

Elektronikvirksomheder har brug for flere unge og flere kvinder

Hvordan får vi motiveret flere unge og flere kvinder til at vælge en videregående uddannelse inden for elektronik? 

Det er spørgsmålet, og svaret skal bruges til at afværge, at Danmark mister sin styrkeposition med mange digitale virksomheder og elektronikvirksomheder.

Ifølge en analyse udarbejdet af Dansk Industri Digital, så er den digitale omstilling i Danmark under pres på grund af stor efterspørgsel efter medarbejdere med uddannelse inden for navnligt elektronik.

- Der er et stort behov for, at vi får uddannet flere inden for elektronik. Beskæftigelsen er tårnhøj, og virksomhederne oplever hård konkurrence om at få medarbejdere med de rette kompetencer inden for elektronik, siger Rikke Hougaard Zeberg, der er branchedirektør for DI Digital.

Hun efterspørger øget fokus på at få flere kvinder til at søge uddannelser som eksempelvis elektronikingeniør. I de seneste 10 år har medicinalindustrien fordoblet antallet af medarbejdere med ingeniørbaggrund.

- Et af de greb, som vi ikke har været så gode til i Danmark, er, at få flere kvinder ind på ingeniøruddannelserne inden for elektronik – og det skal vi gøre en ekstra indsats for nu og i de kommende år. Vi skal ind og arbejde med vores kultur allerede i folkeskolen, så vi kan få flere kvinder til at interessere sig for de matematiske og naturvidenskabelig fag. Her kan vi helt sikkert lære noget fra andre lande, som er lykkedes med at få flere kvinder ind på disse studieretninger, siger Rikke Hougaard Zeberg.

DI Digitals analyse viser, at blot ni procent af de elektronikuddannede er kvinder. 

- Det er ikke kun i Kina, at der skal produceres og udvikles elektronik. Danmark har et godt udgangspunkt med rigtig mange virksomheder i forskellige brancher, som igennem elektronik bidrager til vores højt digitaliserede samfund – og det gælder både i form af produktion og udvikling. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi som samfund bliver ved med at føde ind med de fornødne kompetencer, siger Rikke Hougaard Zeberg.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062