23948sdkhjf

GPV lægger 9 procent på toppen i nyt rekordresultat

Danmarks største elektronikproducent, GPV, får en stærk start på 2021 og leverer 9 procent vækst på toplinjen, samt en markant stigning på driften i første kvartal.

Hvor GPV i samme periode sidste år realiserede et driftsresultat EBITDA på 46 millioner kroner har man nu hævet sig til 76 millioner kroner.

- Det er positivt, at vi hidtil har kunnet klare os godt igennem den verdensomspændende coronapandemi. For tolv måneder siden var situationen præget af stor usikkerhed, og nu har vi leveret et rekordresultat både for året 2020 og for 1. kvartal 2021. Vi er naturligvis meget tilfredse med resultatet, men vi står fortsat over for nogle væsentlige udfordringer, siger Bo Lybæk, CEO for GPV, i en pressemeddelelse.

De væsentlige udfordringer er, som for resten af elektronikbranchen den globale komponentmangel og så den stærkt stigende efterspørgsel. Det er en stor udfordring i hverdagen hos GPV.

- Vendingen i verdensøkonomien har skabt kraftigt stigende efterspørgsel efter elektronikkomponenter, hvilket har lagt stort pres på vores indkøbsafdeling for at sikre levering af materialer. Vores ordrebeholdning har aldrig været større, hvilket dels skyldes øget efterspørgsel fra kunderne, dels et tæt samarbejde med kunderne om at sikre leverancer på længere sigt, siger Bo Lybæk.

- Vores største udfordring lige nu er manglen på materialer. Vi modtager materialerne med forsinkelse, og ofte som delvise eller upræcise leverancer, og det gør det vanskeligt at levere til kunderne til tiden. Alle vores medarbejdere arbejder hårdt med at håndtere situationen så godt som muligt, og det er jeg utrolig taknemmelig for, bemærker Bo Lybæk.

Efter udviklingen i første kvartal forventer GPV nu en samlet omsætning for 2021 på mellem 2,9 og 3,0 milliarder kroner. Tidligere var forventningen i størrelsesordenen 2,9-3,0 mia. kr. mod tidligere forventet 2,7 milliarder kroner. 

På driften forventer GPV et resultat på 250-290 millioner kroner mod tidligere forventet 220-250 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078