23948sdkhjf

B&O opjusterer – trods udsigt til kritisk udfordring

Bang & Olufsen opjusterer forventningerne til 2020/21-regnskabet efter de estimerede resultater for fjerde kvartal, der sluttede 31. maj 2021.

Elektronik- og designvirksomheden forventer nu et overskud (EBIT) på 25 til 50 mio. kroner mod en tidligere forventning, der spandt fra et minus på 50 til et plus på 25 mio. kroner.

Til gengæld kan topchef Kristian Teär se skyer i horisonten, som også vil fortsætte ind i det kommende regnskabsår. Men det vender vi tilbage til.

Store fremskridt

Forventningerne til omsætningen i 2020/21-regnskabet justeres nemlig også op. Fra 2,3-2,5 til 2,625-2,675 mia. kroner, oplyser B&O i en fondsbørsmeddelelse.

- Jeg er tilfreds med, at vi har leveret tocifret vækst og igen gjort Bang & Olufsen profitabelt. Dette er en vigtig milepæl for os, og jeg er stolt over, at vi har opnået dette blot et år efter, vi lancerede vores strategi og begyndte vores turnaround, siger adm. direktør, Kristian Teär.

- Vi har gjort gode fremskridt i dette finansår. Vi har styrket vores organisation, accelereret vores digitale indsatser, bygget en stærk produktportefølje og øget kundeefterspørgsel på tværs af vores regioner gennem året. Vi fastholdt vores vækstmomentum i fjerde kvartal.

Ramt af komponentmangel

Trods fremgangen er Bang & Olufsen ikke upåvirket af COVID-19, der både har skabt mangel på komponenter og øgede omkostninger til logistik.

Læs også: B&O hæmmes af komponent-mangel: Vi kunne have solgt endnu mere

- Som mange andre selskaber var vi dog også udfordret af den globale komponentmangel i dette kvartal. Vi forventer ligeledes, at dette vil fortsætte ind i det næste finansår, konstaterer svenskeren, der tiltrådte som topchef i Struer-virksomheden i oktober 2019.

B&O vil som planlagt offentliggøre årsregnskabet for 2020/21 den 7. juli 2021, hvilket vil indeholde finansielle forventninger for 2021/22.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063