23948sdkhjf

Haldor Topsøe henter greentech-profil til at lede ny brintdivision

Danske Haldor Topsøe etablerer en ny brintdivision og henter greentech-entreprenøren Chokri Mousaoui ind som ny direktør.

Den nye fokuserede brintdivision understreger Haldor Topsøes ambitioner om at indtage en ledende position på brintmarkedet i de kommende år, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- I kernen af vores bestræbelser er evnen til at omdanne bæredygtig energi til essentielle CO2-neutrale brændstoffer og kemikalier. Vi har Topsøes førende elektrolyse-teknologi, nu tilføjer vi en fuldstændig fokuseret organisation og lederskabet til at udfolde det sande potentiale, siger Roeland Baan, CEO for Haldor Topsøe.

- Jeg er fornøjet over at byde Chokri Mousaoui velkommen som executive vice president og leder af organisationen. Han kommer med stærkt lederskab og kommerciel erfaring fra et meget succesfuldt tech-startup og vil lede os til at accellerere vores kommerciallisering af grøn brint, lyder det fra topchefen.

Chokri Mousaoui har gjort sig særligt godt bemærket, da han i 2011 var med til at stifte det hollandske Eternal Sun. Fem år senere var virksomheden global leder på området for testudstyr til solceller og solcelleanlæg.

Den nyudnævnte direktør ser frem til udfordringerne hos Haldor Topsøe.

- Jeg er imponeret over Topsøes modige vision om at blive anerkendt som global leder på CO2-reducerende teknologi i 2024. Ikke mindst fordi, at virksomheden virkelig har, hvad der skal til for at give et ekseptionelt bidrag til at flytte den grønne omstilling fremad, siger Chokri Mousaoui.

Haldor Topsøe afslørede i starten af marts planerne om at bygge en ny fabrik, der kan producere elektrolyseanlæg. I første omgang med en kapacitet på 500 megawatt i 2023, men med planer om at opskalere på sigt. 

Opførelsen af den nye fabrik er planlagt til at starte i 2022, men det er endnu ikke vedtaget hvor i verden, den skal opføres. Der skulle være et stort ønske om at placere fabrikken i Frederikssund i tilknytning til virksomhedens største produktionssite med cirka 600 medarbejdere, har Haldor Topsøes globale produktionsdirektør, Kim Hedegaard, tidligere fortalt. 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112