23948sdkhjf

Vær med til at designe fremtidens robotter

Der er brug for langt flere robotter på de danske produktionsvirksomheder, og nu inviterer Teknologisk Institut virksomhederne selv til at være med i designfasen.
På danske produktionsvirksomheder udføres cirka 85 procent af alle montage- og bearbejdningsprocesser i dag manuelt. Disse arbejdspladser er stærkt truede af udflytning til lavtlønslande.

Derfor er der i Danmark, samt i EU, en stor politisk vilje til at få automatiseret disse processer, så produktionen og de deraf afledte arbejdspladser kan fastholdes lokalt.

Hvordan kan næste generation af robotter hjælpe os?
Teknologisk Institut har netop nu, sammen med førende europæiske forskningsinstitutioner og industrivirksomheder, startet flere spændende robotprojekter.

Projekterne har som mål at udvikle fremtidens ” robot co-worker” til brug ved håndtering, flytning, samling, montage og bearbejdningsopgaver i industrien – processer, som i dag ofte udføres manuelt. En ”robot co-worker” er en robot, som hurtigt kan oplæres til at løse disse opgaver, ligesom hvis robotten var en lærling eller en ny kollega, der skulle sidemandsoplæres.

Hvorfor har vi brug for jeres virksomhed?
For at sikre at resultaterne fra projektet bliver af en karakter, så de umiddelbart kan anvendes flest mulige steder i industrien, søger Teknologisk Institut lige nu virksomheder, som har den ovennævnte problemstilling inde på livet. Virksomhederne skal præsentere en eller flere cases fra deres produktion.

Dette skal være cases, der hver skal vise en manuel proces, som virksomheden ønsker at automatisere.

Hvad får jeres virksomhed ud af at deltage?
Case-virksomhederne bliver inviteret til en følgegruppe. Ved at deltage i følgegruppen får jeres virksomhed førstehåndskendskab til de nyeste resultater inden for udviklingen af fremtidens robotter.

Teknologisk Institut vil ligeledes, i løbet af projektperioden, bede om virksomhedernes holdning til konkrete problemstillinger. Derudover vil der, i løbet af projektperioden, være mulighed for at indgå i intensive projektforløb, der vil munde ud i, at en eller flere af teknologiresultaterne fra projektet vil kunne blive implementeret på jeres virksomhed, dvs. at jeres virksomhed vil komme til at ligge helt i front mht. anvendelse af den nyeste teknologi inden for automation.

Endvidere udvikler vi et beslutningsstøtteværktøj, der kan give et svar på, hvorvidt indkøb og installation af robotteknologi er en god, profitabel løsning for den specifikke virksomhed. Dette værktøj skal sikre, at din virksomhed for mulighed for at se de økonomiske konsekvenser i en investering på et mere nuanceret grundlag end ved anvendelse af en simpel cost-benefit-analyse.

Se hele invitationen fra Teknologisk Institut her.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078