23948sdkhjf

Ny direktør i Comendo

Comendo A/S har hentet en udlandsdansker hjem for at sætte yderligere gang i væksten og geare selskabet til nye udenlandske markeder.
Gert Rieder er ny administrerende direktør for IT-koncernen Comendo.

Den nye direktør kommer med 20 års erfaring fra telekommunikation og IT-industrien, hvor han har varetaget flere executive stillinger i Danmark og udlandet. Erfaringerne tæller flere topstillinger, bl.a. som Executive Vice President for TDC Privat, som COO for Sunrise Mobile i Schweiz og for nyligt en stilling som CEO for Batelco i Bahrain.

Med Sunrise var Gert Rieder med til at vækste virksomheden fra syv til over 2200 mand og løfte omsætningen fra 40 millioner kroner til 10 milliarder kroner.

Sætter overliggeren højt
Den nye direktør betragter sig selv som en teamplayer og forventer ikke at tilbringe meget tid isoleret i et hjørnekontor.

- Jeg er rigtig glad for skiftet til Comendo. Primært fordi det er en mindre og ambitiøs koncern. Jeg får store muligheder for involvering, og når man kender alle i organisationen, er det også nemmere at gå ind og sparre og udvikle personer. Jeg ser min stærkeste kompetence som evnen til at få det bedste ud af den enkelte. Det er udgangspunktet for at skabe vækst. Også i Comendo, siger Gert Rieder, og fortsætter:

- Jeg vil sætte klare og ambitiøse mål. Det er min metode at sætte overliggeren højt. Det skal være motiverende, og det er min erfaring, at det får medarbejderne til at finde sammen i teams og skabe en vinderkultur, når overliggeren er sat højt.

Kommerciel baggrund
49-årige Gert Rieder er hentet til Comendo for at optimere og accelerere selskabet i Danmark, Norge og Sverige, men også for at se på nye markeder.

Den nye direktør har en kommerciel baggrund og mener, at det afgørende for hans rolle er den kunde-orientering, han har med i alt, hvad han foretager sig. Både internt, hvor han vil pushe og hjælpe salgsorganisationen, og eksternt, hvor han selv gerne deltager på kundemøder for at sikre et velfungerende samarbejde.

Kræver udvikling og optimering
Med sig hjem fra udlandet har Gert Rieder en høj menneskelig indsigt og forståelse. Afgørende egenskaber i rollen som virksomhedens øverste chef.

- Det multikulturelle miljø, som jeg fx var en del af i Schweiz sammen med 58 andre nationaliteter, lærte jeg rigtig meget af. Jeg har lært at samarbejde med alle typer af mennesker og har dér fået nogle forudsætninger for at sparre og udvikle den enkelte medarbejder. Det multikulturelle lærte mig også om vigtigheden af at kunne formulere klare mål, som alle kan forstå og køber ind til, siger Gert Rieder.

- Jeg arbejder med en model, der beder den enkelte om mere end det, der står på visitkortet. Fx skal en økonomichef ikke blot sidde med regnearket. Han skal også udvikle virksomheden og optimere processer med de mennesker, der skaber værdi for virksomheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.49