23948sdkhjf

Haldor Topsøe og Thrane & Thrane udvikler ledere sammen

De to virksomheder har selv sammensat et uddannelsesforløb, som lader ledere og projektledere uddanne sammen.
Hvis lederne hos Haldor Topsøe har et godt kendskab til lederne i Thrane & Thrane, er det ikke så usædvanligt.

I løbet af de seneste fire år har cirka 80 ledere og projektledere fra de to virksomheder nemlig deltaget på fælles uddannelsesforløb, der er tilrettelagt af virksomhederne selv og eksekveret af Erhvervsakademiet K-Nord.

Idéen opstod, da Thrane & Thrane ikke følte, markedet havde de rette tilbud til lederuddannelse og siden kom samarbejdet med Haldor Topsøe så i stand.

Rent økonomisk er fællesforløbet en fordel, fordi det – sammen med et tilskud fra statens pulje til arbejdsmarkedsuddannelse – er med til at sikre en pris på under halvdelen af, hvad der ellers udbydes.

Men der er også andre fordele ved programmet, som er sammensat af de to virksomheder, så det er en del af en diplomlederuddannelse med 15 ETCS-point.

- Vi har hele tiden kunnet sparre og evaluere: Hvad er gået godt, og hvad er gået mindre godt, og så har vi lynhurtigt kunnet tilrette det efter de reaktioner, vi får fra deltagerne, siger initiativtager Kith Krog, der er Senior Vice President for HR og intern kommunikation i Thrane & Thrane, til Ingeniøren.

Samme begejstring lyder fra Haldor Topsøe og HRD-manager Malou Overbeck.

- Jeg har ønsket, at vi gjorde kurset mere virksomhedsorienteret, så vi får virksomheden mere involveret i det, end hvis det bare er en uddannelse, man tager ude i byen. Ledernes ledere skal også involveres, siger hun og tilføjer:

- Det har været rigtig godt, at vi har blandet nye og erfarne ledere, for de ældre har kunnet lære rigtig meget af de yngres måde at se på tingene, og de yngre har kunnet få mentorhjælp hos de mere erfarne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111