23948sdkhjf

MEQU-stifter modtager Elektroprisen 2021

Civilingeniør Ulrik Krogh Andersen er dette års modtager af Elektroprisen, som Elektrofondet i Ingeniørforeningen, IDA, uddelte i fredags.

Ulrik Krogh Andersen er CEO i medicovirksomheden MEQU A/S, som han grundlagde i 2011. Virksomheden har udviklet og producerer en transportabel blodvarmer, som kan varme blod og væske op til kropstemperatur til behandling af traumepatienter.

Udstyret anvendes i forbindelse med ulykker, hvor alvorligt tilskadekomne har behov for infusion med væske eller blod. 

- Ulrik Krogh Andersen tildeles Elektroprisen 2021 for sin enestående kombination af forståelse af en livsvigtig applikation, den nødvendige intelligente power-elektronik-viden, samt det entreprenørskab som gennem de sidste 10 år har ført til dannelsen af virksomheden MEQU A/S, sagde Ole Mørk Lauridsen, formand for Elektrofondet ved overrækkelsen.  

Sammen med den faglige anerkendelse som Elektroprisen er udtryk for, ledsages prisen af et beløb på 30.000 kroner.

I motiveringen for prisen fremhæves desuden Ulrik Krogh Andersens særlige "domænekendskab” til medicinske forhold og det miljø, produktet skal anvendes i. Udover uddannelsen til civilingeniør på DTU har 38-årige Ulrik Krogh Andersen studeret ved Technische Universität Berlin samt haft praktikophold på Rigshospitalet, ligesom han har uddannet sig til paramediciner i Forsvaret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

2.124