23948sdkhjf

Elektroprisen 2021: Tre nyuddannede ingeniører gjorde sig "særligt fremragende" bemærket

I fredags uddelte Elektrofondet Elektroprisen og i den forbindelse fik tre nyuddannede ingeniører overrakt en kandidatpris sammen med 10.000 kroner.

Nikolaj Stig Stoltenborg modtager kandidatprisen for sit masterprojekt ved Aalborg Universitet: "Investigation of applying grid-forming converter control on wind turbines and its influence on power systems”. Projektet betegnes som velstruktureret og velskrevet og med et omfattende teknisk og videnskabeligt indhold, udtrykkes det i motiveringen.

Erik Hofman-Bang anerkendes med kandidatprisen for sit afgangsprojekt om radarteknologi, som er gennemført ved DTU Elektro og DTU Space, dette i samarbejde med firmaet Weibel A/S. I projektet “PCB implementation of intermediate frequency in radar receiver” har Erik Hofman-Bang tydeligt demonstreret sine kernekompetencer og professionelle måde at arbejde på i praktikken, lyder det i motiveringen.

Kandidatpriserne uddeles til unge lovende ingeniørkandidater inden for det elektrotekniske/elektroniske fagområde med afgangseksamen fra én af de danske ingeniøruddannelsesinstitutioner.

Kandidaterne forventes at have leveret et særligt fremragende afgangsprojekt med et betydeligt teknisk/videnskabeligt indhold samt perspektiver for praktisk udnyttelse.

Kasper Lærkesen modtager kandidatprisen for sit diplom afgangsprojekt: "Hardwareplatform til switched-mode strømforsyningsmonitorering og redundansrelæ", som er gennemført ved DTU Diplom Elektroteknologi i samarbejde med firmaet Thiim A/S.

I projektet har Kasper Lærkesen udvist et stort overskud og træfsikkerhed i sit arbejde, der nu findes som et færdigt produkt, som det anerkendende udtrykkes i motiveringen. 

Elektroprisen og kandidatpriserne blev motiveret og overrakt af formanden for Elektrofondet, Ole Mørk Lauridsen.

Elektroprisen er en årlig hæderspris, som Elektrofondet uddeler til en person med en lovende indsats inden for det elektrotekniske/elektroniske fagområde, vist ved fremragende teknisk-videnskabeligt arbejde på højt fagligt niveau gennem nogle år og tilknyttet dansk forskning eller industri. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094