23948sdkhjf

Fynsk EMS'er har røde tal for første gang i 27 år

2020 blev et rædselsår for den fynske EMS-virksomhed Micro Technic. I 27 år har virksomheden til alle tider kunne præsentere et overskud.

I 2020 kom man ud med et underskud efter skat på 1,6 millioner kroner.

- Det blev et år lige til glemmebogen, siger Frank Max Laursen, direktør og medejer af familievirksomheden fra Aarup.

Efter en ret fin start på året, så gik alt i stå efter sommerferien. Ordrebogen var faktisk godt fyldt op, men rigtig mange kunder udskød leveringerne. 

- 3. kvartal var rædselsfuldt. Der var ikke ret meget at lave. Og vi gik jo med forhåbningen om, at det hurtigt ville vende, så vi var tilbageholdende med at tilpasse organisationen, fortæller Frank Max Laursen, der lige nøjagtig ikke kunne gøre brug af corona-hjælpepakkerne, da omsætningstilbagegangen lå lige præcis under grænsen på 30 procent.

*EMS:

Electronic Manufacturing Service

Udover nedgangen i omsætningen, så måtte Micro Technic også afskrive millioner på et projekt, som man blev nødt til at starte forfra på.

- Vi opsagde samarbejdet med underleverandøren og lavede projekt med egne ressourcer, siger Frank Max Laursen.

Irriterende at have penge med på job

Micro Technic har i de senere år ligget stabilt med at bruttoresultat i omegnen af 38-39 millioner kroner. I 2020 lander man på 23 millioner kroner og et negativt driftsresultat på en lille million kroner.

- Det er da irriterende at skulle have penge med på arbejde, men så længe, at vi ikke gør det flere år i træk, så går det nok. Vi har en god og sund økonomi i virksomheden, så et enkelt år med underskud er ikke et problem for os, siger Frank Max Laursen, der efter de første seks måneder af 2021 kan se, at leverancerne har normaliseret sig og han forventer, at Micro Technic er tilbage i sorte tal igen.

Virksomheden måtte som konsekvens af den manglende omsætning i sidste ende skære ned på antallet af medarbejdere. Fra et niveau på gennemsnitligt 59 fuldtidsansatte i 2019, så var der sidste år 49. Og selvom ordreindtaget fortsat er godt og leveringen er normaliseret, så har man ikke mandet op igen.

- Vi har en produktionschef, der har det sorte bælte i lean, og med øget automation og ændring af flere processer, så har vi udnyttet vores kapacitet bedre og kan løse opgaven med det nuværende antal medarbejdere, siger Frank Max Laursen.

Micro Technic A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 23,7 38,8
Resultat af primær drift - 0,9 8,5
Resultat før skat - 2,4 7,1
Årets resultat - 1,6 5,5
Balancesum 54,7 60,2
Egenkapital 13,5 19,9
Antal ansatte 49 59
Regnskabsåret blev afsluttet 31.dec 2020
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063