23948sdkhjf

Tre nominerede til Dira Teknologiprisen

Juryen til Dira Teknologiprisen 2021 har nu udpeget de tre virksomheder, der i år er nomineret prisen, der hædrer et nyt og unikt produkt.

- Det er et bredt felt af nominerede, der kendetegner Dira Teknologiprisen 2021, lyder det fra dette års jury.

De tre nominerede er:

Flow Robotics med sin pipetteringsrobot Flowbot ONE, der med kunstig intelligens, augmented reality og fleksibilitet i soft- og hardware kan assistere laboranter med at pipettere i langt de fleste typer laboratorier globalt. Teknologien automatiserer mange opgaver, der ellers bliver håndteret manuelt. Det aflaster laboranter og bioanalytikere, så de ikke i lige så høj grad skal lave gentagende bevægelser og ensformige stillinger.

- Brugervenligheden er i den grad et springende punkt, når vi taler om Flowbot ONE. Når det kommer til fremtiden for teknologien, er det vigtigt at tænke skalerbarhed og anvendelse ind, og det har man gjort her, lyder det blandt andet fra juryen.

Odico med robotten Cut’N Move, der kan overtage meget tunge arbejdsprocesser som at snitte i store fliser, teglsten og lignende produkter i byggeindustrien – alt sammen arbejdsopgaver, som typisk er langsommelige, larmende og ergonomisk meget dårlige.

Robotten er bygget op om kendte teknologier, der er bygget sammen til en kompakt løsning, der er nem at transportere i en trailer fra byggeplads til byggeplads.

 - Den her teknologi kan gøre en forskel og være med til at automatisere byggebranchen, og det er imponerende og banebrydende, at give sig i kast med.

OnRobot for sin magnetiske gripper MG10, der med sin indbyggede programmerbare kraftfunktioner samt sensorer, der automatisk detekterer, om robotten har fat i emnerne.

Robotten sørger for en sikker håndtering af emnerne – også dem med en grov, ujævn eller perforeret overflade og uanset størrelse og vægt – selvom der skulle opstå strømudfald eller sikkerhedsstop.

- Det er et fagligt mekanisk stykke ingeniørarbejde, der er udført til perfektion. Det er innovativt, at man ikke skal bekymre sig om strømsvigt eller lignende, og så er det også strømbesparende, lyder det fra juryen.

Juryen består af nogle faste medlemmer, der repræsenterer entreprenørskab, presse, interesseorganisationer samt industrien. I juryen sidder Bjørn Godske, journalist ved Ingeniøren, Lasse Kieffer, tidligere stifter af Purple Robotics, John Christiansen, head of R&D automation hos Lego, og Claus Thorup Albjerg, erhvervskundechef i Vækstfonden.

Før den endelige vinder af Dira Teknologiprisen 2021 kan findes, skal de tre nominerede først pitche deres produkter foran juryen og besøgende til Robotbrag herunder Dira Business 2021, der finder sted den 26. august. Vinderen af Dira Teknologiprisen 2021 bliver afsløret til Dira Business Festmiddag den samme dag, og prisen overrækkes igen i år af teknologiekspert David Guldager.

Læs mere om: Dira
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078