23948sdkhjf

EMS'er med ny strategi: Satser på egenudviklet IoT-platform

Den fynske EMS'er Micro Technic har med deres egenudviklede IoT-datalogger Skylark sat en ny strategisk retning for virksomheden.

Retningen går mod også at blive kendt som IoT-system-leverandør i løbet af de næste år.

- På nuværende tidspunkt fylder den del ti procent af den samlede forretning. I 2026-27 skal det op og være halvdelen, fortæller Frank Max Laursen, CEO og medindehaver af Micro Technic.

- Vi så nogle ting i markedet, som gjorde, at vi gerne ville gå fra at være IoT-device leverandør til at blive en IoT-løsningsleverandør. Og det har allerede kastet en del meget spændende projekter af sig, siger Frank Max Laursen.

Hos Micro Technic har man brugt et par år på at udvikle Skylark og den IoT-platform, der ligger bag. 

- Vi har jo i virkeligheden lavet IoT-devices siden 1998. Altså før der var noget, der hed Internet of Things. Noget af det første vi lavede, var til overvågning af jernbaneoverskæringer i Australien, siger Frank Max Laursen.

- Det, vi kommer med nu er en tredje generation af det arbejde, vi startede for mange år siden. Nu kan vi så håndtere mange forskellige målepunkter ind i dataloggeren og sende det videre op i skyen, lyder det fra direktøren, der igennem de første erfaringer med kunderne kan se fordelen i både at levere IoT-løsningen og kunne tilbyde elektronikken samtidig.

- Det passer rigtig fint med mange af vores nuværende kunder, der også har brug for at kunne få forbindelse til deres produkter. Vi kan gå ind og fjerne kompleksiteten omkring IoT, i det, at vi har produktet inhouse og en masse erfaring på området, siger Frank Max Laursen, der glæder sig til at brede budskabet ud i branchen blandt andet til den kommende EOT-messe i Herning efter sommerferien.

- Det bliver super spændende. Vi ved, at der er et kæmpe marked, og det vil vi nu prøve at tappe ind i, siger Frank Max Laursen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093