23948sdkhjf

EMS-direktør: Det var rigtig dyrt at gå på arbejde

Hos Randers-virksomheden Danotek blev 2020 et dyrt bekendtskab.

1,7 millioner kroner tabte Danotek på indsatsen i et år, der ifølge stifter og CEO, Ole Stabell, er lige til glemmebogen.

- Det var rigtig dyrt at gå på arbejde sidste år, beretter han.

Efter en opadgående kurve i 2019 og en god start på 2020 havde Danotek mandet op i produktionen og investeret i nye maskiner. Klar til at tage fat.

Men da Danmark lukkede ned i marts lukkede også efterspørgslen fra flere af de segmenter, hvor Danotek står stærkt.

- Det ramte nul lige med det samme. Der var helt lukket, fortæller Ole Stabell. Danotek er bedst kendt som producent af styresystemer og er godt positioneret i blandt andet segmenterne professionelt lys og entertainment, samt eksempelvis motionsmaskiner.

I løbet af 2020 måtte Danotek afskedige syv medarbejdere som følge af stilstanden på markederne.

- Men vi holdt på så meget af kapaciteten som muligt fordi, at vi forventede, at der ville komme gang i det igen. Og der fik vi så rigeligt ret, fortæller Ole Stabell, der godt og vel halvvejs i 2021 kan melde om en rekordstor ordrebog netop nu.

- Det er fuldstændig eksploderet. Vi har aldrig nogensinde haft en større ordrebog, end vi har nu. Det er helt vildt, siger Ole Stabell, der etablerede Danotek som 23-årig i 1987. De afskedigede medarbejdere er tilbage igen og flere til.

I en årrække har Danotek beskæftiget mellem 30-40 medarbejdere.

Kæmper med komponentmangel

Den hidtil største ordrebog hos Danotek kommer desværre i forening med den altomfattende globale mangel på komponenter. Det betyder, at produktionsmotoren hakker bedst som Ole Stabell og Danotek vil træde speederen i bund.

- Vi bruger rigtig meget tid og mange ressourcer på at skaffe komponenter. Og selvom vi den ene uge har lovning på at få en levering, så kan det den næste være udskudt, så vi skal ændre i produktionsrækkefølgen, forklarer Ole Stabell. 

Som alle andre følger man hos Danotek ivrigt med i prognoserne og håber på det bedste. Nogle fremskrivninger mener at kunne se en normalisering i forsyningskæden allerede om 4-5 måneder, andre taler om 3-4 år før allokeringen klinger af.

- Vi må bare kæmpe og gøre det så godt som vi kan. Indtil videre er det lykkedes os at levere på ordrerne og som det ser ud nu, så bliver 2021 ikke et år med røde tal, siger Ole Stabell.

Som total-leverandør tilbyder Danotek kunderne hele værdikæden fra udvikling over indkøb til produktion og lager.

Danotek A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 12,7 16,7
Resultat før finansielle poster - 1,5 1,2
Resultat før skat - 2,2 0,5
Årets resultat -1,7 0,4
Balancesum 19,7 20,0
Egenkapital 0,8 2,5
Antal ansatte 30 34
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094