23948sdkhjf

Endnu en Siemens Gamesa-mølle rustes til at klare tyfoner

Den spansk-tyske vindmølleproducent har fået typecertificeret sin SG 11.00-22 DD-vindmølle til såkaldte T-klasse vindhastigheder, som er vindhastigheder med tyfon-styrke.

Vindhastigheder af tyfonstyrke er i den forbindelse defineret som 57 meter i sekundet over en periode på 10 minutter eller helt op til 79,8 meter i sekundet i vindstød.

- Vi drives af at sikre, at vores vindmøller kan modstå ekstreme vejrsituationer som tyfoner, der ses i Asien og Stillehavsregionen. Vi er derfor ekstremt stolte af at have modtaget vores anden rotor-nacelle montage-typecertificering, siger Marc Becker, CEO for Siemens Gamesas offshore-aktiviteter.

Certificeringen ventes at få stor betydning for Siemens Gamesa på det asiatiske marked, hvor flere farvande rammes af tyfoner. Asiatiske lande som Taiwan og Japan ventes nemlig at satse massivt på offshore vind i de kommende år.

- Gennem årene har vi oparbejdet en unik referencelisten i industrien inklusive Asien og Stillehavsområdet, hvor vi har installeret og vedligeholdt det første kommercielle projekt i Taiwan, Formosa 1. Fremadrettet vil vi udnytte den erfaring og forberede os på at levere den højest mulige standard til at understøtte den brede udrulning af offshore vind i regionen, siger Niels Steenberg, executive general manager for Siemens Gamesas offshore-aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet.

Udover SG 11.00-22 DD-vindmøllen er også SG 8.0-167 DD-vindmølle certificeret til at modstå tyfoner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11