23948sdkhjf

Kunstig intelligens: Nu kan du tale med din lastbil

IVECO lancerer nu stemmestyret chaufførledsager, der kan hjælpe med at planlægge ruter, finde parkeringspladser og servicestationer på vejen.

Nu er det muligt at få selskab på køreturen. IVECO-koncernen har netop lanceret en ny løsning, der sigter efter at give chaufførerne en bedre oplevelse med stemmestyret kunstig intelligens på vejen, der skal gøre dem i stand til at bringe deres digitale liv med ombord og hjælpe dem med at styre deres lastbil ved hjælp af stemmekommandoer.

IVECO Driver Pal, som løsningen kaldes, er designet til at hjælpe chaufføren med at optimere sin rute og sine stop ved at tilpasse sig begivenheder på vejen gennem realtidsoplysninger fra IVECO-chaufførfællesskabet, IVECO-supporttjenester og internettet. 

Dermed har de mulighed for at udføre sekundære opgaver, mens de holder begge hænder på rattet og øjnene på vejen, fortæller IVECO. 

- Vi er glade for lanceringen af IVECO Driver Pal, som sætter en ny standard i bilindustrien. Den nye stemmestyrede IVECO-chaufførledsager styrker virksomhedens fremtidige digitale strategi i jagten på at tilbyde en helt ny måde for chauffører at udføre deres opgaver og interagere med deres køretøj på, samtidig med at det hæver sikkerheds- og komfortniveauet, siger Fabrizio Conicella, Global Head of Digital & Adv Technology Commercial & Specialty Vehicles.  

Stemmen styrer kalender, musik og ruteplanlægning

Med stemmekommandoer kan chauffører nu udføre forskellige opgaver som fx administrere deres kalender, afspille musik eller deres yndlingspodcasts, ringe til andre Alexa-aktiverede enheder, tjekke nyheder, vejr- og trafikmeldinger . 

IVECO har desuden sammen med Amazon udviklet funktioner, der gør det muligt for chaufføren at interagere med køretøjet på en helt ny måde.

De kan bruge stemmekommandoer til at administrere deres tur og planlægge ruten: oprette deres destination, finde parkeringspladser og servicestationer på vejen med deres navigationssystem, ændre rute for at undgå myldretrafik og søge efter restauranter og hoteller. 

På langturskørsler kan IVECO Driver Pal desuden fortælle dem, hvornår de skal stoppe for deres lovbestemte pauser baseret på oplysninger fra fartskriveren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093