23948sdkhjf

DI er bekymret over fald på STEM-uddannelser

Sidste uge fik 67.425 personer besked om, at de er optaget på en videregående uddannelse. Det er et lille fald på 3 procent i forhold til sidste års rekordhøje optag.

Værre ser faldet ud på de såkaldte STEM-uddannelser, der dækker over Science, Teknologi, Engineering og Matematik. Og det vækker bekymring hos Dansk Industri, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi har hårdt brug for flere med en STEM-uddannelse (…) det er bekymrende med et fald på 12 procent på de tekniske universitetsuddannelser i forhold til 2020. Jeg havde håbet, at vi kunne holde samme høje optag til de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, som vi så i 2020. Men, hånden på hjertet, jeg havde ikke forventet det, da 2020 på mange måder var et anderledes år, siger Mette Fjord Sørensen, der er underdirektør i DI.

Hun fortsætter:

- Det er godt, at optaget på STEM-uddannelserne i 2021 er fire procent højere, end optaget var i 2019. Det er vigtigt, da virksomhederne i høj grad netop efterspørger kompetencer inden for digitalisering og teknologisk viden, og vi har brug for, at den positive fremgang fortsætter de næste mange år,

På STEM-uddannelserne er det især kvinderne, der sikrer, at optaget fortsat er højt. I forhold til 2019 er der optaget ti procent flere kvinder på STEM-uddannelserne i 2021, mens det kun er én procent mænd, står der i pressemeddelelsen.

- Det er rigtig godt at se, at der er en stigning i optaget af kvinder på STEM-uddannelserne. Det er væsentligt, at vi får brudt med de kønsstereotype uddannelsesvalg, så alle talenterne kan komme i spil, og vi får et mindre kønsskævt arbejdsmarked, siger Mette Fjord Sørensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125