23948sdkhjf

Elektroniske valg et skridt nærmere

Regeringen er klar til at fremsætte et lovforslag, som gør det muligt for kommunerne at afholde elektroniske valg allerede fra 2013.
Den danske elektronikbranche kan stå over for en lukrativ udfordring i den nærmeste fremtid.

Således har 12 af landets borgmestre anmodet Økonomi- og Indenrigsministeriet om tilladelse til at afholde elektroniske valg allerede fra næste år.

Muligt allerede fra 2013
Ansøgningen blev indgivet sidst i januar og torsdag kom så svaret fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

- Regeringen har besluttet at fremsætte et lovforslag, der tillader kommunerne efter ansøgning at iværksætte forsøg med bindende elektronisk stemmeafgivning ved fremmødevalg på afstemningssteder og ved brevstemmeafgivning.

Ifølge svaret fra Margrethe Vestager vil lovforslaget blive fremsat i løbet af efteråret, så løsningen kan komme i spil allerede til kommunal- og regionalvalget i november 2013.

Ministeriet undersøger sagen
Ifølge Electronic Supplys oplysninger vil ministeriet op til fremsættelsen af lovforslaget inddrage diverse organisationer og it-eksperter for at finde ud af, hvordan løsningen skal udarbejdes.

Herefter vil elektronikbranchens virksomheder formentlig have mulighed for at byde ind på opgaven med at forsyne kommunerne med elektroniske stemmeapparater.

De 12 kommuner, som i første omgang har søgt Økonomi- og Indenrigsministeriet om tilladelse til at afholde elektroniske valg, er Bornholm, Frederiksberg, Gentofte, Glostrup, Kolding, København, Odense, Odder, Vejen, Aabenraa, Aalborg og Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062