23948sdkhjf

Kamstrup afviser hacking af elmålere

Intelligente elmålere kan godt manipuleres, erkender SydEnergi, mens Kamstrup afviser muligheden for magnetisk påvirkning.
Kamstrups intelligente elmålere kan ikke hackes, så afregningsdata påvirkes.

Det fastslår Skanderborg-virksomheden nu i en pressemeddelelse, som kommer i kølvandet på nyheden om, at et unavngivent elselskab i Puerto Rico, USA, angiveligt har mistet millioner af dollars som følge af hacking.

”Kamstrups egne elmålere er konstrueret således, at målenøjagtigheden, uanset magnetisk påvirkning, altid overholdes. kWh forbruget, som kunden vil afregnes efter, kan ikke hackes via det optiske interface på en Kamstrup-måler. Modsat visse amerikanske fabrikater, kan man i Kamstrups elmålere IKKE ændre den legale software uden at skulle bryde en fysisk plombering. Forsøg på at ændre afregningsdata via magnetisk påvirkning eller via det optiske øje vil registreres i måleren og vil kunne udlæses lokalt på måleren og/eller via et fjernaflæsningssystem udlæses af netselskabet,” fastslår Kamstrup i en pressemeddelelse og fortsætter:

”I forhold til formodningerne om hacking-forsøg i takt med udbredelsen af intelligente elnet, anbefaler Kamstrup, at der altid kun installeres elmålere, hvori der ikke kan ændres på den legale software (som anvendes til beregning af afregningsgrundlaget) uden tilstrækkelig datasikkerhed.”

Kan godt snyde med små mængder
Helt så kategorisk er man ikke hos SydEnergi.

- Der er nogle omsætningsforhold i en måler, man ville kunne ændre på. Det er ikke bare lige at sætte et optisk øje på, man skal være dygtig til at finde passwordet osv., siger afdelingsleder i SE, Kaj Kibsgaard, til ing.dk.

Han understreger dog, at det kun vil være muligt at påvirke afregningen i ganske beskedent omfang.

- Vi har nogle bagudrettede kontroller. Så hvis et forbrug falder under 50 procent, så ryger virksomheden på en afvigeliste. Så kontakter vi kunden, eller også kører vi derud. Så det ville vi også opdage. Men hvis man systematisk tog ti procent eller tre procent, så må jeg nok være ærlig at sige, at så ville vi ikke fange det - før kontrollen, siger Kaj Kibsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128