23948sdkhjf

Ny maskine på plads – nu håber direktøren på nye kunder

En ny beboer er flyttet ind hos EMS-virksomheden EuroTechnic i Støvring.

Der er tale om en Versaflow 4/55 til selektiv lodning, der blev installeret før sommerferien og har brugt sommerperioden til at blive kørt ordentligt ind i produktionen.

Maskinen skal bruges til lodning af elektronikkort, hvor man har SMD-komponenter på begge sider, samt THT-komponenter, der monteres mellem SMD-komponenterne. Det ville før kræve håndlodning eller give nogle tekniske udfordringer med bølgelodning.

Og den kompetence skulle gerne åbne både for nye kunder, men også kunder der allerede er i forretningen, håber direktør Heine Kragelund.

- Det er en måde at byde os til over for kunder, vi har arbejdet med i nogle år, men hvor vi ikke har kunne tilbyde den opgaveløsning. De kunder har måtte få det lavet hos andre, fordi vi ikke har haft maskinen. Det har vi nu, og så håber vi, vores kunder kan se det smarte i lægge ordrer hos os, siger Heine Kragelund.

Stadig håndlodning

Han fortæller, at maskinen kan løse nogle af de opgaver, der før blev ordnet manuelt.

- Det bliver et supplement til vores forretning. Vi har operatører, der håndlodder, og de skal se denne selektive lodder som deres forlængede arm. Den nye maskine skal eksempelvis bruges til større serier, hvor der er lavet et program, der bare kan sættes i gang, siger han. 

Han fortsætter:

- Maskinen egner sig rigtig godt til produkter, hvor programmet allerede er kørt ind. Vi laver stadig rigtig mange prototyper, der kan det ikke betale sig at oprette et program i den automatiske lodder, så det gør vi i hånden, siger Heine Kragelund.

EuroTechnic ligger i Støvring og råder over 3.500 kvadratmeter produktionslokaler. Virksomheden har 26 ansatte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078