23948sdkhjf

Milliardpulje: Nu kan virksomheder byde ind på opgaver til forsvaret

Nu kan virksomheder der leverer eller ønsker at levere til forsvarsindustrien få del i en 8 milliarder euro (knap 60 mia. kroner) stor pulje i den såkaldte Den Europæiske Forsvarsfond

Med fonden vil EU-Kommissionen støtte op om forsknings- og innovationsprojekter på tværs af Europa. Det giver nye muligheder for, at virksomheder og forskere i hele Danmark kan fremme deres arbejde, produkter og forretning i samarbejde med Forsvaret og internationale partnere.

I den anledning af at forsvarsfonden går i luften afholder Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, de danske EU-kontorer i Bruxelles (Dacob) og en række andre aktører et roadshow med fem events i hele landet, hvor EU-projektmulighederne præsenteres.

- EU-programmerne åbner rigtig gode muligheder for at sætte danske kompetencer i spil – for eksempel inden for robotter og droner eller i forhold til Arktis og på energiområdet. Projektsamarbejder kan være gode til at hjælpe virksomheder med at sætte ekstra kraft bag deres teknologi, produktudvikling og innovation – og nu som noget nyt også inden for forsvarsområdet, fortæller Else Dyekjær Mejer, konsulent på Det Syddanske EU-kontor.

Alle events finder sted i uge 38 og tager udgangspunkt i Den Europæiske Forsvarsfond, og hvordan man kan samarbejde med Forsvaret, men vil hver især fokusere på forskellige temaer og bestå af forskellige oplæg.

Roadshowet stopper i Nordjylland d. 20. september, Midtjylland d. 21.september, Sydjylland d. 22. september, Fyn d. 23. september og Hovedstaden/Sjælland d. 24. september.  

Fakta: Mød din næste samarbejdspartner

En række danske virksomheder og universiteter har allerede gjort sig godt i den europæiske konkurrence og opnået tilsagn fra pilotprogrammet til forsvarsfonden.

Til roadshowene vil der være oplæg, hvor deltagerne kan høre mere om, hvilke erfaringer virksomhederne har gjort sig i deres arbejde med fonden og samarbejde med Forsvaret.

Der vil samtidig være rig lejlighed til at gå i dialog og høre om potentielle samarbejdsmuligheder med aktører som Energy Cluster Denmark, Odense Robotics, UAS Denmark, Erhvervshus Sydjylland, Dansk Industri, Dansk Erhverv, CenSec, Erhvervsstyrelsen, Capital E&I og DigitalLead, der alle tager aktiv del i at fremme samarbejde med Forsvaret.

 

Kilde: https://southdenmark.be/roadshow/.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078