23948sdkhjf

EMS’er har ottedoblet overskuddet fra rekordår

- Det er mit indtryk, at industrivirksomheder har haft nok at lave under corona. Det er mere restaurationsbranchen og underholdningsindustrien har stået helt stille.

Sådan lyder det fra direktør Bjarne Drews i EMS-virksomheden Daugaard Elektronik, der har produktion i Ringe og Hørning.

Virksomheden har ikke oplevet decideret stilstand, men har hen over corona redet på en jævn, travl bølge. Men nu fornemmer direktøren, at tempoet er sat lidt i vejret, her hvor corona er ved at slippe taget i samfundet.

Travlheden kan ses i omsætningen, der er blevet fordoblet de seneste 10 måneder, fortæller direktøren.

- Desuden er overskuddet ottedoblet siden vores bedste regnskabsår i 2017, siger direktøren.

Tal fra CVR-registeret viser, at overskuddet i regnskabsåret 2016/17 beløb sig til knap 264.000 kroner. En ottedobling af det tal er 2,1 millioner kroner.

Plads til mere travlhed

Virksomhedens kundekatalog tæller blandt andet en virksomhed, der laver lysskilte til brug ved oprydning efter færdselsuheld eller vejarbejde, samt en virksomhed der har udviklet en markrobot til radrensning. Desuden har virksomheden igennem mere end 30 år været leverandør til Assa Abloy, en af verdens største portproducenter.

Og som direktøren siger:

- Dem har der været brug for, selvom corona rasede.

Og kundernes travlhed er selvsagt nøglen til de gode takter i den fynske virksomhed.

- Når vores kunder får travlt, får vi også travlt. Og travle kunder samt nyudviklede produkter til et par af vores kunder gør, at produktionen i Ringe har været fyldt til bristepunktet, siger han.

- Stort set alle vores kunder har skruet op for volumen af produkter, de har ønsket at få produceret ved os, fortsætter han.

Men der er plads til mere.

I februar udvidede Daugaard Elektronik med helt nye faciliteter i Hørning. Bjarne Drews var egentlig på udkig efter et lejemål på omkring 500 kvadratmeter, men ”kom til” at købe et domicil på 3000 kvadratmeter.

- Vi har så mange kvadratmeter, at travlhed ikke bliver et problem. Vi kan rykke vægge ned om nødvendigt, så vi kan ret hurtigt skalere produktionen op, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094