23948sdkhjf

Nyt program skal hjælpe danske robotvirksomheder ud i verden

50 ambitiøse robot-, automations- og dronevirksomheder skal over det næste halvandet år gennemgå et skaleringsprogram fra Odense Robotics og Industriens Fond, der skal gøre dem klar til at realisere deres globale vækstambitioner.

- Efterspørgslen på automatiserede løsninger stiger verden over. Men hvis danske robot-, automations- og dronevirksomheder skal være konkurrencedygtige globalt, skal de ikke kun levere innovative løsninger - de skal også drive god forretning, lyder det fra Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør for Industriens Fond, i en pressemeddelelse.

Derfor har Odense Robotics og Industriens Fond lavet det nye skaleringsprogram, som skal realisere vækstpotentialet i den danske robotindustri. Det første hold på Global Growth Robotics starter allerede i denne uge.

Få din egen coach

Ved at deltage i en række workshops får virksomheder ekspertviden om salg og marketing, supply chain og produktion, organisationsudvikling samt finansiering. Virksomheder får samtidig tilknyttet deres egen coach, som skal hjælpe dem gennem hele forløbet med at omsætte viden til et eksekverbart roadmap for skalering for den enkelte virksomhed.

Derudover deltager virksomheder i en række masterclasses, hvor nogle af branchens mest kendte ansigter deler deres brancheviden. Listen består blandt andet af formand for Visti Unlimited, Thomas Visti, CEO for REInvest Robotics, Esben Østergaard, CEO for OnRobot Enrico Krog Iversen, og Tanken 16's Torben Frigaard Rasmussen.

- Nogle af robotbranchens mest succesfulde personer står klar til at dele deres unikke erfaringer gennem programmet Global Growth Robotics. Samtidig får den enkelte virksomhed hjælp fra en coach til at omdanne viden til en eksekverbar vækstplan. Programmet skal indfri vækstpotentialet i nogle af landets mest ambitiøse robot-, automations- og dronevirksomheder - og dermed styrke Danmarks globale position som førende robotnation, siger Mikkel Christoffersen, CEO, Odense Robotics.

Nøglen til global vækst

Tentoma er blandt deltagerne på det første hold, der starter i denne uge. Automationsvirksomheden producerer og sælger pakkemaskiner, som reducerer både brugen af plastemballage og energi. Efter en millioninvestering fra en række fonde og private investorer, kigger Tentoma nu mod resten af Europa og USA. Global Growth Robotics skal hjælpe virksomheden med at indtage en større del af markedet og nå endnu længere ud over landets grænser.

 - Vi har bevist, at vores produkt har gang på jord. Og vi har sikret en millioninvestering, som skal finansiere vores vækstrejse. Nu skal vi for alvor ud i verden - og derfor deltager vi i Global Growth Robotics, siger Henrik Raunkjær, administrerende direktør i Tentoma, og fortsætter:

- Vi ser programmet som en effektiv måde for hele vores ledergruppe at afprøve og udvikle vores samlede strategi og forretningsmodel. Programmets indhold og sammensætning ser meget relevant og ambitiøst ud, og jeg kan godt lide, at man fokuserer så klart på skalering. Vi har store forventninger til, hvad forløbet kan gøre for vores virksomhed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109