23948sdkhjf

Lysvirksomhed arver 3.000 kasserede lamper fra H&M

Vanløse-virksomheden Fischer Ligthing har arvet 3.000 udtjente butikslamper fra tøjkæden H&M, der er i gang med at udskifte belysningen i deres burikker.

Hver lampe består af over 1 kg rent stål, og i stedet for at sende dem på lossepladsen, bygger Fischer Ligthing dem om og giver dem nyt liv som nye LED-lamper, som de sælger videre. 

På Fischer Ligtings linkedin står der, at de 3.000 lamper er blevet renoveret på ydersiden og har fået helt ny indmad. 

- Vi smider i dag tonsvis af lysarmaturer ud, som intet fejler andet end, at elektronikken er forældet. Hvis resten af verden forbrugte ressourcer som vi gør i Danmark, så skulle der bruges mere end 4 jordkloder. Derfor er det ekstremt vigtigt, at virksomheder som H&M viser, at det med en meget lille indsats rent faktisk er muligt at sikre, at ressourcerne genbruges i stedet for at det ender som affald, fortæller Lars Elmvang, Director of Strategy hos Fischer Lighting i en pressemeddelelse. 

Genbrugsben

Fischer Lighting har siden starten af 2020 haft et forretningsben, hvor de dyrker den cirkulære økonomi og genbrug af materialer.

Her har de både stået for at shine lamper og lysamarturer op, der i forvejen var i okay stand, men også foretaget decideret renovering og redesign af lamper, der var mere medtagede.

I visse tilfælde – som eksemplet med H&M - kan Fischer Lighting få kasseret lysamarturer foræret, fordi man sparer nedriveren den afgift, der er forbundet med at affaldssortere og borskfaffe godset. I andre tilfælde vil Fischer Lighting købe de kasserede materialer, hvis der eksempelvis er tale om designerlamper.

Lamperne er blevet givet som en donation til Fischer Lighting, der herefter står for istandsættelsen og det efterfølgende salg. Lampen hedder ”Light of Fashion”.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.641