23948sdkhjf

Lokale kræfter bag 35 fynske ladestandere

Ingen el-biler uden ladestandere.

Hjemmeplejen og sygeplejen i Assens Kommune skal snart køre mere klimavenligt, når de skal ud og hjælpe borgerne. Assens Kommune har nemlig indgået aftale om levering af 66 el-biler, som skal erstatte de nuværende diesel- og benzinbiler.

Og dem skal der strøm til.

Derfor har Assens Kommune indgået en aftale med Tommerup-virksomheden Base2charge om levering og opsætning af 35 ladestandere. Der er tale om 22kW-ladestandere med dobbeltlader, der kan lade en bil fuldt op på 6-7 timer.

De første 14 ladestandere vil stå klar 1. november 2021, hvor de 8 vil være at finde i Tommerup, og de 6 af dem vil blive placeret i Haarby.

- Vi har udviklet løsningen så fremsynet, at så snart lovgivningen er på plads, så kan vi åbne for, at borgere og besøgende også kan benytte ladestanderne uden nogen form for abonnement, apps eller lignende, fortæller John Nyhøj Kristensen, direktør i Base2Charge, og fortsætter:

- Lige nu er der en tendens til at det mest er i større byer, at der bliver investeret i ladeinfrastruktur. Men med kommunens strategiske placering af ladepunkterne i deres lokalområder, så bliver det nu også mere attraktivt at køre i el-bil der end det ellers ville have været, siger han. 

Lige nu er der omkring 140 personbiler i den kommunale bilflåde, og det er altså 66 af dem, som der skal udskiftes til el-biler. Når de 66 el-biler er fuldt implementeret, vil det reducere Assens Kommunes samlede co2 udledning med 203 tons årligt.

Kommunen arbejder på en plan for at udskifte resten af bilparken til el.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079