23948sdkhjf

Sjællændere i nyt samarbejde: Skal producere elektrolyseanlæg i Indien

Nu skal Henrik Stiesdals brintelektrolysemaskine HydroGen Electrolyzer produceres i Indien. 

Stiesdal A/S har underskrevet en samarbejdsaftale med Reliance New Energy Solar Limited (RNESL), et 100 procent ejet datterselskab af Reliance Industries Limited, Indiens største selskab.

Aftalen omfatter både teknologiudvikling og fremstilling af Stiesdals brintelektrolysemaskine.

Den nye aftale betyder, at RNESL og Stiesdal går sammen om at etablere produktion af brintelektrolysemaskiner i Indien. Reliance Industries har planer om at etablere en gigafabrik til formålet i Jamnagar i den indiske delstat Gujarat. 

Parterne skrev under på aftalen i forbindelse med det danske statsbesøg i Indien mellem statsminister Mette Frederiksen og Indiens premierminister Narendra Modi.

Øvrige klimaateknologier

RNESL og Stiesdal har desuden aftalt at udvide samarbejdet til også at omfatte udvikling og implementering af nogle af Stiesdals øvrige klimateknologier som offshore-vind, næste generations brændselsceller til konvertering af brint til elektricitet, energilagring og produktion af kulstofnegative brændstoffer.

I en tale til selskabets aktionærer i juni i år annoncerede Reliance Industries bestyrelsesformand, administrerende direktør og største enkeltaktionær, Mukesh Ambani, investeringer på 10 mia. US-dollars i nye energiformer.

Efter underskrivelsen af aftalen med Stiesdal sagde Mukesh Ambani:

- Vi agter at udbrede Stiesdals imponerende portefølje af klimateknologier på det indiske marked og sammen er det vores hensigt at ophøje porteføljen til en global temposætter. I partnerskab med Stiesdal vil vi tilstræbe at nå vores erklærede mål om at tilbyde brintenergi under 1 dollar for 1 kilo i løbet af 1 årti, vores 1-1-1-vision for grøn brint, siger Mukesh Ambani. 

Stiesdals HydroGen Electrolyzer er udviklet af datterselskabet Stiesdal PtX Technologies. Der er tale om en ny teknologi til produktion af brint med et hidtil uopnåeligt lavt omkostningsniveau. HydroGen Electrolyzer er udviklet med et produktdesign, som er maksimeret til industrialisering og stordriftsfordele i både output fra elektrolyseenheden samt ved masseproduktion af HydroGen Electrolyzer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny tekstrobot skaber debat om risiko ved kunstig intelligens
Fortsat tilbagegang hos lys-firma - men direktøren er godt tilfreds
Dronepionerer nomineret til tech-pris
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Facebook sætter vestjyske datacenterplaner på pause - igen
GNs skyhøje gæld kan medføre frasalg eller fusion
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.094