23948sdkhjf

Post corona: Sygehusrobot er efterspurgt i detailhandlen

Det er egentligt en robot målrettet sundhedssektoren, men i kølvandet af corona oplever UVD Robots flere og flere henvendelser fra detailhandlen.

UVD Robots har udviklet en robot, der med UV-lys kan desinficere overflader og luft på hospitalsstuer for bakterier og vira, men nu ser det ud til, at robotterne også skal i aktion hen over indkøbsvogne, kølediske og andre overflader i detailhandlen.

I hvert fald har UVD Robots landet en aftale med tyske OCC, der leverer udstyr og produkter til store supermarkedskæder primært i Tyskland.

Det oplyser Per Juul Nielsen, fra UVD Robots til Electronic Supply.

- Oprindeligt udviklede vi vores robotter til sundhedssektoren, herunder til operationsstuer, i denne sektor oplever vi - også på bagkanten af coronapandemien - en meget stor interesse for vores desinfektionsløsning, siger Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots, der ikke ønsker at uddybe, hvor stor en ordre, der er tale om.

- Vi kan ikke sige noget om ordrestørrelse, volumen eller mere da det er fortroligt og i øvrigt afhænger af hvordan samarbejdet og og accepten af vores robotter i denne sektor udvikler sig, siger han til Electronic Supply.

Anden ordre på en måned

Det nye partnerskab gør, at OCC Commercial Consulting kan indsætte UVD-robotter i supermarkeder, der automatisk desinficerer butiksområder, inklusive hylder, gange og kasse-sluser.

Derved opnås en omfattende infektionsforebyggelse gennem brug af bakteriedræbende UV-C lys mod vira og bakterier på overflader og i luften.

Ordren til tyske OCC er den anden på under en måned for UVD Robots. I slutningen af september fik firmaet en ordre på 100 robotter fra EU.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078