23948sdkhjf

I komponentkamp med bilindustrien: Rumleverandør tvunget til nedjustering

Satellitproducenten Gomspace i Aalborg må se sig nødsaget til at skrue ned for forventningerne til regnskabsårets omsætning.

Årsagen er manglende komponenter og en langsommere proces med at få rekrutteret medarbejdere, der kan få ordrerne eksekveret. Det oplyser Gomspace til den svenske fondsbørs.

Forventningerne til omsætningen skrues ned fra niveauet 245-270 millioner SEK (182-201 mio. DKK) til 215-235 millioner SEK (160-175 mio DKK).

Til Nordjyske forklarer admnistrerende direktør Niels Buus: 

- Vi benytter samme standard komponenter som automotive-branchen og skal derfor konkurrere med bilfabrikkerne om leverancer. I den sammenhæng er vi jo kun en lille spiller, og derfor er vi desværre også noget berørt af situationen, hvilket gør, at vi ikke kan levere til vores kunder i forventet tempo, siger adm. direktør Niels Buus, der dog påpeger, at der, når det er sagt, er kontrol over situationen.

Han fortsætter: 

- Det er en kamp, som vi ved, hvordan vi skal klare, men i forhold til forsinkede leverancer er der ikke meget, vi kan gøre, siger Niels Buus.

Han understreger, at komponentmanglen betyder udskudte, ikke tabte ordrer. Dermed forventer Gomspace at indtjeningen kommer, bare med lidt forsinkelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109