23948sdkhjf

Philips lurer på danske opkøb

Elektronikgiganten har et godt øje til den danske industri for medicinsk udstyr og er klar til at købe virksomheder op herhjemme.
Philips er klar til at foretage opkøb i Danmark, hvor den nederlandske elektronikkoncern især har kig på industrien for medicinsk udstyr.

- Philips vil gerne accelerere væksten i Norden inden for alle vores forretningsområder, herunder sundhedsområdet. Vi vil både vokse organisk, og vi vil vokse ved opkøb. I år venter vi at vokse med 5 pct., og jeg vil slet ikke udelukke, at vi kan nå tocifrede vækstrater i de kommende år i Norden på væsentlige dele af vores forretning, siger Karen Lykke Sørensen, nordisk direktør i Philips, til Jyllands-Posten.

Stor politisk velvilje
Industrien omsætter i dag for ca. 50 mia. kr. årligt og spås en stor vækst i fremtiden. Det skyldes ikke bare den udbredte know-how i branchen, men også en stor velvilje fra politisk side til at udbrede brugen af telemedicin i sundhedsvæsnet samt en demografisk udvikling, som viser, at andelen af plejekrævende borgere i Danmark vil stige fremover.

I denne uge fremlagde regeringen den såkaldte 2020-plan, som havde udbredt fokus på velfærdsteknologi som en vej til fremtidig vækst.

2020-plan: Velfærdsteknologi er vejen til vækst

Og i løbet af de seneste dage har en række europæiske politikere været samlet i Bella Center for at diskutere it inden for sundhed og telemedicin.

Endelig er Digitaliseringsstyrelsen på vej med en samlet handlingsplan for det telemedicinske område, så den politiske velvilje er med andre ord stor.

Omkostninger kan halveres
Det samme er potentialet, mener man altså hos Philips.

- Jeg vil tro, man kunne halvere omkostningerne på vigtige dele af patientopfølgningen, hvis man fik øget patienternes egen hjemmepleje og overvågning i samarbejde med hospitalerne og de praktiserende læger etc. Her skal man tage omkostninger til både sundhedssystemet samt tab af arbejdstid for patienten i betragtning, siger Karen Lykke Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144