23948sdkhjf

Sensorer i asfalten: Nu banker andre kommuner på hos tech-virksomhed

Papp Denmark er ved at installere 100 sensorer på parkeringspladser med el-ladestandere i Aarhus Kommune.

Virksomheden er 60 procent af vejen – med 60 sensorer sat i jorden – og nu banker andre kommuner på for at få en lignende løsning hos dem.

Det fortæller virksomhedens stifter og administrerende direktør i Papp Tan Minh Nguyen Tran til Electronic Supply.

- Der kommer flere og flere elbiler og øget pres på ladestanderne, og vi tror, at data om lademønstre fra Aarhus kan føres over til andre byer, siger Tan Minh Tran, der er medstifter og administrerende direktør hos Papp.

Virksomheden er ved at lande aftaler med kommuner, men hvilke vil direktøren endnu gerne holde for sig selv.

- Jeg kan ikke sige, hvilke kommuner, der har henvendt sig, men det er fint fordelt i Jylland og i omegnen af København, siger han.

Fokus på ladestandere

Papp er en ung tech-virksomhed, der har udviklet IoT-teknologi, der via en sensor i asfalten på p-pladser kan give overblik over, hvor der er ledige p-pladser i en tætpakket storby.

Desuden kan datamængden også bruges til at beregne sandsynligheden for, hvornår andre ladepladser er ledige.

- I første omgang er det offentlige p-pladser med elladestandere, vi har fokus på, men i princippet kunne vi sætte sensorerne i alle steder, fortæller Tan Minh Nguyen Tran.

De første sensorer ramte den aarhusianske asfalt i august måned, og nu er et finmasket net af sensorer ved at brede sig hen over byen.

- Vi har ramt nogle udfordringer i yderkanten af byen, fordi forbindelsen til netværket ikke er stærkt nok til, at vi kan levere data i realtid, som vi gerne vil. Så lige nu arbejder vi på at sætte noget forstærkning op, så signalet kan blive bedre, fortæller han og tilføjer, at de sidste 40 sensorer burde være sat i jorden en gang i løbet af 2022.

Nomineret til Spire-pris

Så der er fart på for tech-virksomheden, der her et par måneder efter udrulningen af de første p-pladssensorer er blevet indstillet til Spireprisen, der uddeles til et grønt initiativ af Aarhus Kommune.

- Vi ved ikke en gang, hvem der indstillet os, men vi er mega glade, siger Tan Minh Nguyen Tran.

Spireprisen bliver uddelt 9. december.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094