23948sdkhjf

Shape Robotics indgår eksklusiv aftale med Craftbot

Shape Robotics har netop indgået en eksklusiv aftale med Craftbot om levering af 3D- printere til Shape Robotics' SmartLabs.

Aftalen gør Shape Robotics til eksklusiv forhandler og distributør af CraftBots 3D-printere i et defineret SmartLab koncept, også uden for Rumænien. 

- Jeg har personligt brugt 3D-printere fra Craftbot i mange år og kender deres styrke på 3D-printer markedet. Partnerskabet med Craftbot styrker vores fælles projekt og sikrer at de elever, der skal bruge et SmartLab kan arbejde med pålidelige produkter, for eksempel når de skal 3D-printe et nyt værktøj til Fable-robotten, siger David Johan Christensen, CEO hos Shape Robotics.

Craftbot (tidligere CraftUnique) er en udvikler og producent af desktop 3D-printere. Den ungarske virksomhed er baseret i Budapest, Ungarn og blev grundlagt i 2014 og åbnede sit datterselskab i USA i 2016. Virksomhedens første 3D-printer, der anvender FFF-teknologi, kom på markedet i august 2014.

Siden grundlæggelsen har Craftbot designet og fremstillet 10 forskellige 3D-printermodeller og solgt mere end 10.000 enheder på verdensplan.

1.175 SmartLabs

Shape Robotics forventer at skulle levere op til 1.175 SmartLabs som en del af den EU finansierede rumænske genopretningsplan "Recovery and Resilience Plan" (PNRR). 1.175 SmartLabs svarer til en omsætning for Shape Robotics på op til 420 millioner kroner i projektperioden. 

Shape Robotics har allerede leveret flere SmartLabs i Rumænien som er blevet indviet under stor pressebevågenhed og med deltagelse af blandt andet den Rumænske undervisningsminister. Disse Smartlabs som er bygget i Bucov, Kretzulescu og Pleasea, samt de fem der er bestilt til privatskolekæden Lumina er dog ikke en del af de 1.175 EU-finansierede, men er blevet finansieret på anden vist. 

I slut september blev PNRR projektet officielt godkendt af EU og aktuelt afventer Shape Robotics implementeringsplanen fra det Rumænske Undervisningsministerium. 

Forventningen er at implementeringen af de 1.175 Smartlabs påbegyndes i Q1 2022 og vil tage 2-3 år at færdiggøre. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203