23948sdkhjf

Robotfolk laver 600 procent omsætningsvækst og tjener for første gang på driften

Shape Robotics vokser i årets første tre kvartaler markant på omsætning, laver første EBITDA-overskud og forventer en Q4-omsætning, der vil mere end fordoble årets hidtidige omsætning

Efter tre særdeles begivenhedsrige kvartaler i 2022 kan Edtech-virksomheden Shape Robotics nu gøre foreløbig status over året indtil videre.

I en pressemeddelelse lyder det, at man i årets første ni måneder har omsat for over 36 millioner kroner og har i samme ombæring leveret første sorte tal på driften.

- I de første ni måneder af 2022 har vi nået en omsætning på mere end 36 millioner kroner, en vækst på godt og vel 600 procent set i forhold til samme periode sidste år. Samtidig kan vi vise et positivt EBITDA i det seneste kvartal på 423.000 kroner, og vi forudser en markant forbedring af EBITDA for hele året set i forhold til samme periode sidste år, siger CEO André Fehrn i pressemeddelelsen.

Shape Robotics oplyser videre, at de forventer "en historisk høj omsætning i årets fjerde og sidste kvartal på cirka 50 millioner kroner og forventer også et positivt EBITDA i årets sidste kvartal".

Shape Robotics har mellem fjerde kvartal 2021 og andet kvartal 2022 forberedt sig på at kunne skalere hurtigt og møde den store efterspørgsel både i Rumænien og i andre central- og østeuropæiske lande. Ved blandt andet at sikre lagerfaciliteter, oprette distributionsnetværket og foretage softwareopgraderinger er nettoresultatet stadig påvirket af finansieringsomkostninger fra kreditfaciliteter, som har været nødvendige for at finansiere lager og levering. Selskabet opnår dog alligevel en forbedring på næsten 2 millioner kroner i de første ni måneder.

Ledelsen forventer ikke, at selskabets faste udgifter vil ikke ændre sig væsentligt over den næste periode, hvorfor en opskalering i salget vil fremover i højere grad ende positivt på bundlinjen. Omsætningsforventningerne til 2022 ligger i spændet 81-93 millioner kroner.

- I begyndelsen af 2022 regnede vi med at nå en årsomsætning på 42-47 millioner kroner på grund af en stor ordre fra Rumænien. Vi regner nu med at lande et resultat, som er cirka 100 procent højere end vores første forventninger i januar og har nu også etableret fundamentet for noget nær eksponentiel vækst fremadrettet, lyder det fra André Fehrn.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Shape Robotics
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.094