23948sdkhjf

Nordsjællandsk kommune udskifter 13.000 gadelamper til LED

Furesø Kommune i Nordsjælland er i gang med at udskifte i alt 13.000 gadelamper til mere økonomisk LED-belysning.

Firmaet bag opgaven hedder Citelum Denmark, og de har allerede udskiftet de første 2.000 lyskilder i det kommunale projekt. Virksomheden står også for drift og vedligehold af kommunens vejbelysning.

Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Varmere lys

Furesø Kommune er den første kommune i Danmark, som implementerer LED-lys med en såkaldt farvetemperatur på 2700K på alle mindre veje. Det betyder, at lyset i fx parcelhusområder får en varmere og meget behagelig hvid farve, som minder om lyset fra glødepærer.

På større veje vil der være en mere neutral farvetemperatur, hvilket giver en god kontrast mellem vejtyperne.

De nuværende gadelamper lyser både op på vej, i rabatten, ind i skov og haver langs vejen. Men det skal altså være slut. Furesøs borgere - og skovens dyr, får nemlig også glæde af de nye teknologiske muligheder, der gør det muligt at fokusere lyset mere direkte mod vejen, dér hvor lyset skal bruges.

- Udover at være mere behagelig for mennesker giver den varmere farvetemperatur langt mindre lysforurening. Vi får altså et bedre udsyn til nattehimlen, men måske endnu vigtigere, så får vi mindre påvirkning af dyrelivet end med det koldere, mere blå lys, som bruges mange andre steder (…) Moderniseringen af kommunens vejbelysning er derfor et vigtigt skridt på vejen mod en grønnere fremtid. Både i kraft af en lavere CO2-udledning og en reduceret påvirkning af vores natur, siger Øjvind Vilsholm (Ø), der er for Udvalget for Natur, Miljø og Grøn omstilling:

Fakta

  • De nye armaturer er forberedt til, at man i fremtiden kan implementere avanceret fjernstyring af dem. Det gør det muligt at lave en endnu mere skræddersyet belysning til gavn for miljøet, naturen og udsynet til nattehimlen
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095