23948sdkhjf

Landstrømsproducent holdt kadencen: Tredobler bundlinjen

- Vi har næsten lavet en fordobling fra år til år. Det bliver sværere og sværere at holde kadancen, sagde Peter Castberg Knudsen fra Powercon i forbindelse med offentliggørelse af regnskabet for 2019/2020.

Men det er rent faktisk lykkedes – at holde kadencen og lave mere end en fordobling - eller nærmere en tredobling.

Resultatet endte på 35,5 millioner kroner mod 11,5 millioner kroner året før. 

- Det er vi rigtig glade for. Vi tror også det kommer til at gå godt fremover, men det bliver sværere og sværere at fordoble sig, siger Peter Castberg Knudsen om resultatet for 2020/2021, der betegnes som værende mere end tilfredsstillende. 

Bruttofortjenesten i året landede på 72,2 millioner kroner mod 38 millioner kroner året før. 

Landstrøm & Vind

En af årsagerne til det gode resultat er, at det er lykkedes at gennemføre en række store projekter i flere lande. Endda til trods for rejsevanskeligheder, specielt til Kina, men også i Europa – alt sammen som følge Covid 19-restriktioner. 

Samtidig har Powercons produkter til vindenergi haft medvind, og det er lykkedes selskabet at få sig yderligere positioneret som leverandør til de største vindmølleproducenter samt til leverandørerne af hovedkomponenter.

Den helt store andel i overskuddet kommer dog fra elektrisk energi-konvertering til skibe – eller rettere landstrøm.

Her er markedet i hastig udvikling og store dele af verdens store havne er i gang med at elektrificere alt, hvad der tidligere har været drevet af fossile brændstoffer – inklusiv de skibe, der lægger til kaj.

- Vi henter størstedelen af vores omsætning på landstrøm, og det er også her, vi oplever den mest eksplosive vækst. Vi har skabt en markedsledende position i relation til landstrøm og har over de sidste 3-4 år leveret de største projekter i Europa, siger Peter Castberg Knudsen. 

Krydstogt & Container

Powercon er altså godt med, når det kommmer til landstrøm - både herhjemme og i udlandet. 

- Vi eksporterer klart mest, men der sker også en del i Danmark, siger Peter Castberg Knudsen, der herhjemme holder særligt øje med udviklingen i København, hvor der i nærmeste fremtid skal installeres landstrøm til krydstogtskibene. 

Powercon er i øjeblikket ved at producere landstrøm til krydstogtskibe i Aarhus Havn og Hamborg Havn samt nye leverancer til containerhavne i både Norge og Tyskland.

License to operate

Fremgangen i landstrøms-segmentet er godt båret af, at der i krydstogt-branchen ikke længere er nogen vej udenom. 

- Landstrøm er flere steder meget tæt på at blive et lovkrav inden 2030, hvilket har medført en meget kraftig efterspørgsel og en tydelig tendens til at være og blive et stort fokusområde for havne i hele verden, siger Peter Castberg Knudsen og tilføjer: 

- Der er ingen drøftelser om landstrøm længere. Krydstogt-rederierne er helt commited til landstrøm, Nogen siger endda, at det er license-to-operate. Man skal kunne koble sig til landstrøm for at lægge til kaj.

Container overhaler krydstogt

Ét er landstrøm til krydstogtskibene – noget andet er landstrøm til container-havnene. Her er Powercon godt med og er i øjeblikket ved at producere sit første anlæg til en containerterminal i Hamborg.

- Det er vi spændte på. Det er et kæmpe område. De europæiske havne ser containersegmentet som et oplagt sted at elektrificere. Vi hører også fra rederierne at de eksisterende skibe bygges om til landstrøm, siger Peter Castberg Knudsen. 

Landstrøm til container-rederierne er altså kommet for at blive.

- Jeg vil umiddelbart tro at landstrøm til container-segmentet vil overhale krydstogt, siger Peter Castberg Knudsen, der trods alt stadig vil satse storstilet på krydstogt-segmentet. 

- Krydstogt ser ud til at komme stærkt igen (efter covid-19, red.) Det er en branche, der vil tilbage, siger han. 

Overstiger omsætningen

Peter Castberg Knudsen har altså sat et fint punktum for 2020/2021 - med mere end en fordobling på bundlinjen - nøjagtigt som foregående år. Men hvorvidt successen kommer til at gentage sig, er selvfølgelig svært at spå om - men indtil videre ser det fornuftigt ud. 

- Vi forventer at fortsætte den positive udvikling af selskabet med øget aktivitet i de kommende år. Men selve resultatet er det svært at udtale sig om. Men omsætningsmæssigt kommer vi til at slå den for i år. Vi har allerede ordrer nok inde, som kommer til at slå omsætningen for 2020/2021 - og så må vi jo bare håbe at resultaterne følger med, siger Peter Castberg Knudsen.

PowerCon A/S
mio. kr. 20/21 19/20
Bruttoresultat 72,2 38
Resultat før af- og nedskrivninger 42,8 17
Resultat før skat 45,5 14,7
Årets resultat 35,5 11,5
Egenkapital 55,2 23,6
Antal ansatte 49 32
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111