23948sdkhjf

Vestas-boss: I 2025 når vi indtjeningsmål

Vestas har de seneste år haft et mål om at nå en overskudsgrad på 10 procent. Et øget prispres på vindmølleindustrien har dog skubbet vindmølleproducentens indtjening nedad de seneste år. Og det seneste år har coronapandemien ligeledes betydet kraftigt stigende priser på råvarer, komponenter og transport.

Men Vestas fastholder dog sit mål, og for første gang sætter koncernchef Henrik Andersen nu årstal på. Det bliver i 2025 skriver Børsen.

- Det ser ud til at være en rejse, hvor vi kender de knapper, vi skal dreje på. Nogle af de håndtag, vi skal dreje på, er eksterne dele, kundedele og nogle teknologidele, sagde Henrik Andersen ifølge Børsen, da Vestas onsdag holdt kapitalmarkedsdag.

Han nævner koncernens service-division som et af de områder, der skal være med til at løfte indtjeningen. Derudover pointerer han, at Vestas’ havmølleaktiviteter først kommer til at tjene penge fra 2025.

Sidste år havde Vestas en ebit-margin før særlige poster på 5,1 procent. I år ventes den efter flere nedjusteringer at ende på cirka 4 procent.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/vestas-saetter-aarstal-paa-maal-for-indtjening?utm_source=seneste+nyt&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_35

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156