23948sdkhjf

Grøn debut i Norge: ABB leverer udstyr til kæmpe højtrykselektrolyse

ABB har underskrevet en ordre med norske HydrogenPro, om at levere elektrisk udstyr til verdens største enkeltstående alkaliske højtrykselektrolyse – et system, der generer hydrogen ved at bruge elektricitet til at spalte vand i brint og ilt.

Når systemet er taget i brug på et specielt bygget testanlæg i Herøya i Norge i løbet af 2022, vil det kunne producere 1.100 normale kubikmeter grøn hydrogen i timen.

Det oplyser ABB i en pressemeddelelse.

Planer om opskalering

ABB’s leverance vil omfatte en fuldt integreret elektrisk pakke. Denne består af transformere, ensrettere, jævnstrømsinduktorer og samleskinner. Det er meget energikrævende at producere hydrogen bæredygtigt, og det integrerede system skal sikre højst mulig effektivitet.

Valideringsprogrammet, kommer til at inkludere omfattende tests for at se, hvordan ydelseskriterier og effektivitet af elektrolysen kan optimeres. Dette vil gøre det muligt for HydrogenPro at foretage yderligere forbedringer af systemet, inden teknologien introduceres på lang sigt, i stor skala, på lignende anlæg rundt om i verden.

Det nye samarbejde følger et to-årigt partnerskab med HydrogenPro og bliver ABB’s første grønne hydrogenordre i Norge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109