23948sdkhjf

Danske robotter optimerer Ikea-lager

Ikea har fået implementeret danske Mir-robotter på et af møbelkædens distributionscentre.

MiR500-robotten skal arbejde sammen med lagermedarbejdere om transport af paller og andre emner på op til 500 kg. Formålet er at fritage medarbejderne for uproduktive aktiviteter, forbedre arbejdssikkerheden og optimere lageromkostninger.

Lageret ligger i polske Jarosty og drives af FM Logistic Centraleuropa, der er en del af FM-koncernen, en global leder inden for logistikløsninger grundlagt i Frankrig.

Alexander Damie, innovation og proces manager, FM Logistic Centraleuropa, forklarer:

- For at opbygge en konkurrencemæssig fordel for virksomheden og vores kunder investerer vi i innovative løsninger, der er fleksible, nemme at bruge og derfor omkostningseffektive. Mobile Industrial Robots' teknologi er meget billigere i brug end det konkurrerende koncept for AGV-trucks. I dette særlige tilfælde er det en løsning, der er mere end to gange billigere end en AGV, siger han.

Robotten skal arbejde selvstændigt på Ikeas distributionscenter i Jarosty i Polen. I øjeblikket modtager lagermedarbejdere og personer, der skal føre tilsyn med robotten, træning, og inden for få uger vil MiR500 arbejde helt autonomt 24/7.

Edyta Śmiechowicz, platform direktør i Jarosty, FM Logistic CE, siger:

- Denne implementeringsopgave for vores klient kræver transport af betydelige mængder af tomme træpalle-søjler, som bruges på automatiske lagre. Denne transportopgave er en ideel proces til automatisering. Den løbende implementering i distributionen består i at integrere en autonom robot, der transporterer tomme paller ind i strømmen af interne vareflows. Under testene tilbagelagde robotten over 60 kilometer, gennemførte med succes 180 missioner og transporterede over 1.500 tomme paller. Takket være dette var det muligt at optimere arbejdsgangene og samtidig opretholde medarbejdernes fulde sikkerhed og garantere rentabiliteten af denne investering.

- Implementeringen af Mir-robotten på Ikeas distributionscenter i Jarosty er endnu et skridt i optimeringen af processer samt implementering af innovative løsninger til vores lagerdrift. Det er et eksempel på at bruge synergien mellem vores virksomheder og fælles læring til at forbedre og tilpasse lagerprocesserne til den nye virkelighed – en hybrid mellem manuelle og automatiske processer, supplerer Sebastian Kaczmarski, central fulfilment operations manager PL i Ikea.

Dette er en anden implementering af denne type robot hos FM Logistic, udført med Astor og ABZ Automatyka. Sidste år begyndte en lidt mindre model, MiR200, at arbejde på logistikplatformen i Mszczonów, hvor den understøtter copacking-operationer. Den transporterer produktionsaffald, såsom folie og pap, til sorteringsanlægget. Et sådant køretøj dækker en gennemsnitlig afstand på cirka 18,5 kilometer om dagen. Denne afstand skulle tidligere dækkes af medarbejderne.

Læs mere om: MIR
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.082