23948sdkhjf

Radiometer forsvarer lean mod kritik

Producenten af udstyr til blodgasmåling kan ikke genkende kritikken af lean fra den hollandske strategiprofessor Freek Vermeulen fra London Business School.
Lean står i vejen for store og nyskabende tanker.

Sådan lyder – meget kort opridset – kritikken af den forretningsfilosofi, som har gået sin sejrsgang i virksomheder verden over de senere år fra den hollandske strategiprofessor Freek Vermeulen fra London Business School.

Men kritikken er ramt helt forbi, lyder det fra elektronikvirksomheden Radiometer, hvor man har arbejdet med lean siden 2004.

Lean plus strategi giver succes
- Han skyder fuldstændigt forbi målet. I forbindelse med lean-arbejdet sætter vi os nogle meget ambitiøse mål om at gøre ting langt hurtigere eller langt billigere. I den forbindelse provokeres man til kreativitet og innovation, siger Peter Kürstein, der er adm. direktør i Radiometer, til Børsen og fortsætter:

- Man skal som leder huske sig selv på at sætte disse dramatiske mål.

Han tilføjer, at Radiometer har en decideret strategi ved siden af lean-filosofien, som har været medvirkende til løfte den organiske vækst fra 5-6 procent i 2004 til 9-10 procent, mens overskudsgraden er hævet med 10 pct. point.

- Ud fra det perspektiv er det svært at få hænderne ned. Det skyldes lean plus bedre strategi, konstaterer Peter Kürstein.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078