23948sdkhjf

Outsourcing er ikke længere så fantastisk

Prisforskellene mellem Danmark og eksempelvis Kina er ikke så udbredte mere som for få år siden.
De danske elektronikvirksomheder kan sagtens konkurrere med Asiens lavtlønslande, hvis flere parametre end lige personalelønninger drages med ind i regnestykket.

Sådan lyder budskabet fra både Necas og ETK EMS , og den holdning bakkes op af Tom Togsverd, der er branchedirektør i elektronikindustriens organisation Itek, over for Ingeniøren.

- Det er en ny erkendelse i branchen, at hvis man trimmer sine processer og automatiserer, så kan danske virksomheder godt konkurrere med Asien. Til opgaver, hvor arbejdslønnen kun udgør nogle få procent, er det ligegyldigt, om produktionslinjen står i Kina eller i Danmark. Nogle af de omkostningsforskelle, der har været mellem Kina og Danmark, er blevet mindre, siger han.

Ikke så optimistisk
I takt med at stadig flere virksomheder har henlagt produktionen til Kina, har det store lande mod øst nemlig selv fået forskellige problemer.

- Kina har fået flaskehalse for gode medarbejdere, grundpriserne er steget i de attraktive områder i Kina, og det sker tit, at virksomhederne mangler strøm. Så der er mange ting, der betyder, at regnestykket ved at outsource til Kina ikke er så fantastisk mere, og det har hele tiden været sådan, at danske virksomheder har været bedst til lange udviklingsforløb og fleksibilitet, siger Tom Togsverd.

At der skulle være en generel tendens, der gør, at outsourcing på ingen måde kan betale sig, skydes dog ned af GPV, som har produktion i både Danmark og Thailand.

- Vi har også hørt om elektronikproduktion, som flytter fra Asien og hjem til Danmark, men vores vurdering er, at det drejer sig om produkter med specielle krav. I GPV udbygger vi fortsat vores produktion i Thailand, fordi der er gode økonomiske rammebetingelser. Vi har stadig brug for at have produktion i Danmark, men jeg er desværre ikke så optimistisk, når det drejer sig om udbygning af kapaciteten i Danmark, siger adm. direktør Bo Lybæk.
Kommenter artiklen (1)
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078