23948sdkhjf

Sensorspecialist går konkurs: Kunne ikke udbetale løn i mandags

Aarhusianske Ohmatex A/S er taget under konkursbehandling.

Sensorvirksomhedens direktør, Jesper Hammer, informerede de ni funktionæransatte og en håndfuld timelønnede og praktikanter i fredags.

Samme dag indgav han personligt konkursbegæringen til Skifteretten i Aarhus.

- Vi var simpelthen løbet tør for penge, og virksomheden kunne ikke udbetale løn mandag. Så var der ikke andet at gøre, fortæller Jesper Hammer, der har stået i spidsen for virksomheden i godt og vel et halvt års tid.

Ohmatex A/S er i bred forstand kendt som et ingeniørhus, der har specialiseret sig i udviklingen af beklædning med indbyggede sensorer. Altså som konsulenter for andre virksomheder. 

- 2020 og 2021 har været rigtig hårde for virksomheden, da mange kunder har holdt tilbage på deres udviklingsprojekter. Det har tæret på virksomheden i lang tid, siger Jesper Hammer, der med sin kommercielle baggrund har forsøgt at dreje virksomhedens fokus over på egne produkter, der kunne generere en salgsomsætning.

Det bedste kort var Graspor, et digitalt træningsredskab, som Ohmatex A/S ejer rettighederne til. Resten af de immaterielle værdier, medarbejdernes erfaring og know-how bliver spredt for alle vinde nu.

- Graspor-brandet er måske det eneste af umiddelbar værdi lige nu. Alt det andet sidder jo oppe i hovederne på medarbejderne, siger Jesper Hansen, der fortæller, at de primære tabere i forbindelse med konkursen er private investorer.

Af de tabte godt 25 millioner kroner stammer de 80 procent fra private investorer og resten fra et vækstlån i forbindelse med et ESA-projekt, forklarer den nu tidligere direktør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078