23948sdkhjf

Dansk satellitproducent åbner i fransk rumfarts-mekka

Efter at have kredset om tanken i en rum tid, så etablerer satellitproducenten GomSpace sig nu i franske Toulouse, der er Europas absolutte centrum for rumfart.

- Vi åbner i Toulouse for at få Frankrigs rumfartscentrum med, og det betyder, at nogle af de kompetencer, der findes i det område, kommer vi til at kunne tappe ind i, fortæller Niels Buus, der regner med at kunne melde de helt konkrete flytteplaner ud inden længe. 

Efter planen skal GomSpace i Toulouse være etableret den 1.marts.

Rumfartsindustrien, og navnligt udviklingen inden for rumfart, er i høj grad finansieret af offentlige midler. 

Frankrig er den største bidragyder til ESA. 28 procent af ESA's budget betaler Frankrig. Men de penge skal også bruges i Frankrig igennem ESA-programmer. Derfor er det vigtigt for GomSpace at være fysisk tilstede ved siden af giganter som Airbus og Thales.

- Det betyder for vores vedkommende, at vi også viser, at vi er en europæisk virksomhed. Vi har hjemme i Aalborg, men vi er en europæisk virksomhed, der kan være en del af de programmer, siger Niels Buus, der forudser, at tilstedeværelsen i Toulouse vil være en fordel for både den danske virksomhed og de store franske virksomheder.

- Frankrig er ikke ret store på nanosatellitter. Så der kan vi faktisk komme ind og bidrage til den største rumfartsøkonomi i Europa, forklarer Niels Buus.

Mangler fortsat folk

GomSpace er fortsat i markedet efter nye medarbejdere i forbindelse med den over 100 millioner kroner store Startical-kontrakt, som man vandt sidste år.

Og med etableringen i Frankrig kan man få nye kompetencer med på holdet uden at nøglemedarbejdere skal rykke teltpælene op og flytte til Aalborg.

- Når vi nu har de erfaringer med at arbejde virtuelt hjemmefra, så giver det os også muligheden for at kombinere de kompetencer, vi har her i Danmark med de kompetencer, vi har og får i udlandet, siger Niels Buus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093