23948sdkhjf

Minister vil drøfte kopiering med Kina

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) vil tage problematikken med kopivarer op, når hun i denne uge mødes med den kinesiske handelsminister.
Kopiering af designervarer er til stadighed et problem for danske virksomheder, der handler i Kina, og især elektronikvirksomheder er hårdt ramte.

Derfor lover Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), at hun vil tage problematikken op med den kinesiske handelsminister, når de mødes i forbindelse med statsbesøget fra torsdag til lørdag i denne uge.

- Vi oplever, at danske virksomheder bliver kopieret i ekstrem grad, og det er ikke kun i Kina. Hver gang jeg mødes med min kinesiske kollega, drøfter vi krænkelser af intellektuelle rettigheder, og det kommer vi også til i næste uge, for kineserne er optaget af det her, siger Pia Olsen Dyhr til Berlingske og uddyber:

- Kineserne vil gerne tiltrække udenlandske investeringer, og de vil gerne have kinesiske virksomheder ind på de vestlige markeder. Derfor er de kinesiske myndigheder også interesserede i at sætte en stopper for den her kopieringskultur.

Blandt de virksomheder, der har kæmpet hårdt mod kinesiske kopivarer, er GN Netcom og Louis Poulsen .

Læs mere om, hvordan du kan sikre din virksomhed mod ulovlig kopiering her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14